Skip to content

Veckobrev 50 – Hua hin

Veckobrev 50 – Hua Hin

Thailands nationalsport Muay Thai har funnits i landet i över 500 år. Det är en kampsport som thailändarna inte enbart ser som en sport utan också som ett kulturarv och en konstart.  Muay Thai är en åttapunkters-kampsport, det vill säga att man får använda fötter, knän, händer och armbågar. Sporten bygger upp din kondition, styrka och uthållighet. Denna vecka har alla elever, från de yngsta till till äldsta, fått testa på thaiboxning på Cong Carter.

På samlingen har vi bland annat gjort kortleksleken. Alla barn sitter i ring och blir tilldelad en färg. Sedan drar pedagogen ett kort ur kortleken tex. hjärter tre. Alla elever som har hjärter får då flytta tre steg åt höger och hamnar då i knä på varandra. Man får bara flytta om man sitter längst fram. Leken fortsätter tills någon är tillbaka på sin ursprungliga plats.

Veckan har också präglats mycket av det stundande Luciafirandet. Vi har repeterat alla sånger och övat på hur vi ska gå.

Tack alla föräldrar och barn för ett fint Luciafirande i torsdags 🙂

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskola/Förskoleklass

Under veckan har vi fortsatt att följa familjen Storm på julkalendern. Hur ska det gå för Lugna gården i julkampen?

Vi har tillsammans också tränat på det thailändska språket. Den här veckan har vi tränat på användbara fraser som underlättar i vår vardag här i Thailand.

Både Lgr. 11 och läroplanen för förskolan 98, reviderad 2010, menar att medvetenheten kring delaktighet i andras kulturer ska ger en trygg identitet och att eleverna kan leva sig in i andras villkor och värderingar.

Vi avsluatde veckan med julpyssel, eleverna skapade fina julänglar med hjälp av sina händer, toarulle, piprensare, sax och lim.

År 1-2

Vi har fått två nya kompisar till klassen denna vecka och har sagt hejdå till två andra kompisar. Alltid kul att få nya klasskamrater och lika jobbigt att säga hejdå till gamla.

Under veckan har vi arbetat flitigt med våra egna planeringar och alla försöker hinna med så mycket som möjligt innan jullovet. Vi har också pysslat och skapade väldigt vackra vinterlandskap efter en instruerande film. Blev fantastiska skapelser.

På engelskan har vi lärt oss en massa nya ord och med orden har vi gjort långa önskelistor till tomten.

År 2-5

Vi har arbetat vidare med planeringarna mellan all träning och många aktiviteter. I svenska har det varit texter om Lucia och jul, romanprojekt och läsförståelse. I matematik har det varit de fyra räknesätten, taluppfattning, multiplikation och problemlösning. Några av eleverna har börjat arbeta med teknik och några arbetar vidare med rymden och med kristendomen.

År 5-9

Denna vecka har fler elever fått göra prov för att säkra en bedömning innan jullovet. De har suttit och skrivit i biologi, om blodomlopp, och i kemi, om atomer och joner.

De har läst om och reflekterat över vårt konsumtionssamhälle och över den globala uppvärmningen.

I teknik jobbar några av våra elever med enkla mekanismer och tycker det är jättekul att bygga spratteldjur.

Nästa vecka

Idrott

Orninas och Salimas grupper- tisdag

Jessicas grupp och förskoleklass/ förskolan – onsdag

Vi har enbart ett idrottspass denna vecka eftersom storsamlingen blir lite längre än vanligt eftersom vi har avslutning! Vi har storsamling på torsdag med föräldrarna på och har lite eget mys med eleverna på fredag.

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med en fylld vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Om drygt en vecka börjar jullovet och vi startar skolan igen onsdagen den 9 januari klockan 08.30 med presentation, upprop och lärakännaövningar. Klockan 09.00 har rektor informationsmöte för nya föräldrar medan alla barn och elever är tillsammans i sina grupper och lär känna varandra.. Skoldagen slutar 10.00 för alla.

 

Pop kan mai wan jan och ha en fin tredje advent!

 

Önskar personalen på Sanuk