Skip to content

Simskola

Vid skolan på Koh Lanta och för perioden v.3 t.o.m. v.8 2024.

Under en Thailandsvistelse blir det ett naturligt och uppskattat inslag för de flesta familjer att spendera mycket tid tillsammans på stranden, i poolen eller både och. Många barn står också inför den stora, och väldigt roliga, utmaningen i livet att först bli vän med vattnet för att sedan gå vidare och lära sig simma.

På simskolan får barnen en möjlighet att möta den utmaningen på en för dom anpassad nivå tillsammans med nya vänner och mamma eller pappa. Att dessutom få göra det i en miljö som man bara finner i tropiska länder långt borta från vintermörker och kyla gör antagligen upplevelsen både lite mer spännande och motiverande.

Simskolan är öppen för barn från 3 år. En kurs innehåller 5 lektioner med start varje måndag och med avslutning fredag samma vecka. Du kan välja på två olika nivåer för att på bästa sätt anpassa till ditt barns vattenvana och tidigare kunskaper. Simskolan är öppen måndag t.om torsdag mellan 14:15-15:15 och fredagar mellan 12:15-13:15. Varje lektion är 30 minuter.

Varmt välkommen till oss på Sanuk.

IMG_2198

Simskola steg 1

För att lära sig simma måste man först känna sig trygg i vattnet. Vi börjar med att träna på att hitta balansen i vattnet och lita på vattnets bärighet för att sen gå vidare och lära oss grundrörelserna och tekniken i bröstsim. Eftersom motoriken utvecklas i olika takt hos unga och finmotoriken inte är fullt utvecklad före ca 5-års ålder anpassar vi naturligtvis nivån på undervisningen efter förutsättningarna i gruppen och varje enskilt barn. För att börja på simskolan behöver barnet trivas med att doppa huvudet i vattnet, hoppa från poolkanten och med flythjälp själv kunna ta sig runt i bassängen. Du som förälder är varmt välkommen att delta i poolen.

Tiderna för simskolan och steg 1 är måndag t.om torsdag kl 14:15-14:45 och fredagar kl 12:15-12:45

Simskola steg 2

Du som gått simskola steg 1 och känner att du vill fortsätta utveckla din kunskap är välkommen till steg 2. Här välkomnar vi även barn som inte gått simskola steg 1 men som har kommit en första bit i sin simkunskap. I steg 2 fokuserar vi på att finslipa simtekniken för att den ska bli att kännas mer naturlig och vi prövar också att lämna flythjälpmedlen utanför poolen.

Tiderna för simskolan och steg 2 är måndag t.om torsdag kl 14:45-15:15 och fredagar kl 12:45-13:15

IMG_7649

Bilder från vår simskola