Close
Skip to content

Huay Yang Skolan

Vår skola i det tropiskt vackra och lugna Huay Yang etablerades redan januari 2011 och vi har sedan dess fått möjligheten att träffa och lära känna ett stadigt ökande antal familjer som väljer att komma till orten och oss på Sanuk.

Efter att skolan växt i takt med att fler och fler turister upptäckt det här underbara kustsamhället har vi också regelbundet behövt utöka våra skollokaler genom åren. Mot slutet av 2019 bestämde vi oss dock för att försöka få ett helt nytt skolhus byggt enkom för oss på orten. I ett nära och positivt samarbete med Coconut-området som är ett av de många villaområden som finns på orten, stod så vårt helt nya skolhus klart att invigas hösten 2020.

Vårt skolhus består av luftiga och ljusa AC tempererade klassrum med fokus på mycket ljusinsläpp från stora fönster. Ytorna utanför skolhuset som våra elever har tillgång till är stora och här spelas fotboll, badminton eller basket flitigt på rasterna om man inte vill sitta i skuggan av vår stora terrass och spela spel eller kort med sina kompisar. Skolan har också tillgång till en väldigt fin nybyggd pool och den nyttjar vi naturligtvis med eleverna så mycket vi kan för att svalka oss efter gymnastiken eller på en rast en varm dag.

Till den milslånga och nästan helt orörda stranden har vi bara en kort promenad som blir att fungera väldigt bra som uppvärmning vid de tillfällen våra elever går dit för sin gymnastiklektion.  

För att se hur en dag på Sanuk i Huay Yang kan se ut titta gärna in i albumet “En dag på skolan”. Du kan även se fler bilder från vår dagliga verksamhet under Bilder > Huay Yang.

LÄSÅRSTIDER

Vi är flexibla och kan anpassa säsongen efter våra skolfamiljers behov och önskemål så återkom gärna om du har önskemål om skolgång även utanför nedan perioder. Vårt mål och ambition är att skolan ska kunna vara öppen hela läsåret.

2021/2022

Tyvärr så har corona och myndigheternas restriktioner som följt med i spåren av pandemin resulterat i att vi inte kommer öppna upp skolan för läsåret 2021/2022 utan istället arbetar med full fokus för en uppstart igen läsåret 2022/2023. 

Lov och studiedagar

Jullov fr.om. måndagen den 20 december t.o.m.  fredagen den 7 januari (barnklubben t.om måndagen den 10 januari).

Studiedag fredagen den 4 februari.

INFO OM HUAY YANG

Samhället Huay Yang ligger på den thailändska östkusten ca 11 mil söder om den större turistorten Hua Hin och ca 30 mil från Bangkok. 2004 började vi nordbor hitta hit och utvecklingen för orten har sedan dess bara fortsatt och har nu utvecklat Huay Yang till en lugn och fin pärla på den thailändska turistkartan för många svenskar.  

Precis vid kusten och mitt i samhället ligger ortens fiskeby. Runt omkring har mysiga villaområden, restauranger och småbutiker byggts upp genom åren.

I Huay Yang finner du ett lugn som du annars kan behöva leta efter. På den barnvänliga, milslånga stranden kan du och familjen ta riktigt långa sköna promenader eller joggingturer med en frisk havsbris som enda följeslagare. Här finns inga påstridiga strandförsäljare men däremot några mysiga små restauranger där man både kan unna sig en god färsk fruktshake, njuta av en god lunch eller varför inte bara lägga sig ner en stund på en solstol och njuta under palmerna. Vill man ta sig ut på landsbygden för att uppleva vidsträckta vyer med risodlingar, gummiträdplantage eller ananasodlingar behöver man inte åka långt. Runtomkring Huay Yang och in mot bergen i Burma slås man av det vackra i den thailändska naturen.

Vill man däremot öka pulsen en dag, eller kanske över en helg, för att få lite mer liv och rörelse runtomkring sig är det inte långt till Hua Hin. Här hittar du allt utbud som en större kuststad i Thailand kan erbjuda med nattmarknader, stora shoppingcenter, biografer, vattenland och en mängd olika roliga aktiviteter.