Huay Yang Skolan

Vår skola i det tropiskt vackra och lugna Huay Yang etablerades januari 2011 och vi har sedan dess fått möjligheten att träffa och lära känna ett stadigt ökande antal familjer som väljer att komma till oss på Sanuk.

Våra skollokaler består sedan några år tillbaks av tre mysiga villor som ligger endast några få meter från varandra i vårt alldeles egna inhägnade område med flera tusen kvadratmeter tomtmark. I takt med att skolan etablerades har även orten kunnat växa vilket nu resulterat i att vi återigen behöver anpassa lokalerna efter det stadigt växande intresset av att komma till våra Sanukskolor. Vi är otroligt glada över vårt nya samarbete med bostadsområdet CoConut som innebär att vi nu kan få ett helt nytt skolhus byggt i Huay Yang. Bygget löper på helt enligt plan än så länge och målet är att vi inför skolåret 2019/2020 ska kunna flytta in i det nya skolhuset.

Förutom de nya fina ytorna som kommer bjuda in till mycket lek och skoj har vi även en stor pool på området som blir ett uppskattat inslag både för svalka men också för roliga gymnastiklektioner tillsammans med skolbarnen. Till den milslånga stranden är det dessutom bara en kortare promenad.

För de familjer som vill kan vi även arrangera skolskjuts till självkostnadspris till skolan för barnen i grundskolan. Priset kan då komma att variera beroende på antalet elever som vill utnyttja möjligheten. Anmälan gör ni genom att skicka ett mail till: skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se där ni talar om vilka veckor ni önskar skolskjuts samt var ni bor.

För att se hur en dag på Sanuk i Huay Yang kan se ut titta gärna in i albumet “En dag på skolan”. Du kan även se fler bilder från vår dagliga verksamhet under Bilder > Huay Yang.

LÄSÅRSTIDER

Vi är flexibla och kan anpassa säsongen efter våra skolfamiljers behov och önskemål så återkom gärna om du har önskemål om skolgång även utanför nedan perioder. Vårt mål och ambition är att skolan ska kunna vara öppen hela läsåret.

2019/2020

Säsongen 2019/ 2020 startar måndagen den 11 november och vi bedriver verksamhet till fredagen den 27 mars 2020 med uppehåll för lov och studiedagar enligt nedan.

Lov och studiedagar

Jullov fr.om. måndagen den 23 december t.o.m.  fredagen den 10 januari (barnklubben t.om måndagen den 13 januari).

Studiedag fredagen den 31 januari.

2020/2021

Säsongen 2020/ 2021 startar måndagen den 9 november och vi bedriver verksamhet till fredagen den 2 april 2021 med uppehåll för lov och studiedagar enligt nedan.

Lov och studiedagar

Jullov fr.om. måndagen den 21 december t.o.m.  fredagen den 8 januari (barnklubben t.om måndagen den 11 januari).

Studiedag fredagen den 29 januari.

INFO OM HUAY YANG

Den lilla fiskebyn Huay Yang ligger på Thailands östkust, 11 mil söder om den större turistorten Hua Hin och ca 30 mil från Bangkok. I Huay Yang finns resorter och ett flertal villaområden. Många villor finns för uthyrning hela eller delar av året.

Huay Yang är platsen där du finner lugnet  samtidigt som den mesta service man kan behöva finns. Här finns järnvägsstation och busstation med bra förbindelser både norr- och söderut. Det finns även många affärer, restauranger, apotek, internet, tvätterier och framförallt fantastiska marknader. I byn finns även två stora buddhisttempel som kan vara värda ett besök. Byn präglas av det lugna thailändska livet som bara kan infinna sig i en liten fiskeby vid kusten.

Den barnvänliga milslånga stranden består bara av vit sand, snäckor och hav. Här kan du och din familj vandra långa sträckor utan att träffa på en enda människa. Inga påstridiga försäljare finns men däremot några små restauranger där man kan äta en god lunch och även hyra en solstol med parasoll. Det finns också möjlighet att få thaimassage eller händer och fötter iordninggjorda under några palmer på stranden eller i byn.