Huay Yang skolan

Vår skola i det tropiskt vackra och lugna Huay Yang etablerades januari 2011 och vi har sedan dess fått möjligheten att träffa och lära känna ett stadigt ökande antal familjer som väljer att komma till oss på Sanuk.

Våra fina lokaler består av tre fina nybyggda villor som ligger endast några få meter från varandra i vårt alldeles egna inhägnade område med flera tusen kvadratmeter tomtmark. Tack vare dessa lokaler kommer vi på ett väldigt bra sätt kunna dela upp skola och förskola genom att ge barnen varsitt hus.

Förutom de otroligt stora ytorna som kommer bjuda in till mycket lek och skoj har vi även byggt en stor pool på området som blev ett uppskattat inslag både för svalka men också för roliga gymnastiklektioner tillsammans med skolbarnen. Till den milslånga stranden är det en kortare promenad.

För de familjer som vill kan vi även arrangera skolskjuts till självkostnadspris till skolan för barnen i grundskolan. Priset kan då komma att variera beroende på antalet elever som vill utnyttja möjligheten. Anmälan gör ni genom att skicka ett mail till: skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se där ni talar om vilka veckor ni önskar skolskjuts samt var ni bor.

För att se hur en dag på Sanuk i Huay Yang kan se ut titta gärna in i albumet “En dag på skolan”. Du kan även se fler bilder från vår dagliga verksamhet under Bilder > Huay Yang.

LÄSÅRSTIDER

Vi är flexibla och kan anpassa säsongen efter våra skolfamiljers behov och önskemål så återkom gärna om du har önskemål om skolgång även utanför nedan perioder. Vårt mål och ambition är att skolan ska kunna vara öppen hela läsåret.

2018/2019
Säsongen 2018/ 2019 startar måndagen den 12 november och vi bedriver verksamhet till fredagen den 29 mars 2019 med uppehåll för lov och studiedagar enligt nedan.

Lov och studiedagar
Jullov fr.om. måndagen den 24 december t.o.m.  fredagen den 11 januari (barnklubben t.om måndagen den 14 januari).

Studiedag fredagen den 1 februari.

Info om Huay Yang

Den lilla fiskebyn Huay Yang ligger på Thailands östkust, 11 mil söder om den större turistorten Hua Hin och ca 30 mil från Bangkok. I Huay Yang finns resorter och ett flertal villaområden. Många villor finns för uthyrning hela eller delar av året.

Huay Yang är platsen där du finner lugnet  samtidigt som den mesta service man kan behöva finns. Här finns järnvägsstation och busstation med bra förbindelser både norr- och söderut. Det finns även många affärer, restauranger, apotek, internet, tvätterier och framförallt fantastiska marknader. I byn finns även två stora buddhisttempel som kan vara värda ett besök. Byn präglas av det lugna thailändska livet som bara kan infinna sig i en liten fiskeby vid kusten.

Den barnvänliga milslånga stranden består bara av vit sand, snäckor och hav. Här kan du och din familj vandra långa sträckor utan att träffa på en enda människa. Inga påstridiga försäljare finns men däremot några små restauranger där man kan äta en god lunch och även hyra en solstol med parasoll. Det finns också möjlighet att få thaimassage eller händer och fötter iordninggjorda under några palmer på stranden eller i byn.

Huay Yang sång Huay Yang lektion Huay Yang skola