Förskoleklass

Barnen i förskoleklass och skolans yngre åldrar har ett nära samarbete där förskoleklassen arbetar mer skolförberedande. Förskoleklass har ibland även ett samarbete med barnen i barnklubb och förskola.

Vi tar emot barn från 4 veckor upp till ett helt år, eller flera. Förskoleklassens verksamhet utgår från läroplanen Lgr11. Vi jobbar i små grupper med upp till ca 10 barn per grupp där vi utgår från varje barns unika behov och mål. Alla pedagoger är utbildade och har minst 5 års yrkeserfarenhet.

Förskoleklass börjar sin dag kl 8.30. Måndag till torsdag slutar barnen kl 14.00 och på fredagar kl 12.00.

Sanuk – Svenska skolan Thailand står för kvalité, gemenskap och personlig utveckling .
I den dagliga verksamheten jobbar vi med barnens språkutveckling i svenska, bland annat genom Bornholmsmodellen och materialet Trulle. Vi leker med språket, gör ramsor, rimmar och sjunger. Vi tar också in engelska och thailändska på samma sätt samt tränar på ord och fraser. Vi arbetar med matematik och naturkunskap genom att på ett konkret sätt ta in det och göra det till en del av vår vardag.

Varje vecka arbetar vi med bild och form. Ibland arbetar vi med något tema, då tar vi också med skapandet som ett led i inlärningsprocessen. Vi har rörelse minst en gång i veckan. Då jobbar vi med olika rörelsebanor, rörelselekar, gympapass (“Röris” med Friskis och Svettis) och olika massagesagor. Vi har även simövningar och simbanor i poolen och/eller havet. Ibland går vi på utflykt till stranden, där har vi tillgång till världens största sandlåda. Förutom boll och strandleksaker utforskar vi djur- och naturlivet i havet och på land.

Självklart finns det mycket tid för fri lek. Ett viktigt moment för att utveckla barnens fantasi, självkänsla och sociala kompetens.

Varmt välkommen till oss på Sanuk.