Skip to content

Vår verksamhet

Sanuk – Svenska skolan Thailand på ön Koh Lanta var den första svenska skola som etablerades i Thailand. 2004 startade skolan ”på riktigt” efter några år i mindre skala. Sedan dess har vi fått utvecklas med nya skolor och vi finns numera även i det tropiska paradiset Huay Yang på Thailands östkust och med en tredje skola skola i populära Hua Hin.

Vi på Sanuk vill göra det möjligt för barnfamiljer att ta en paus från vardagen i Sverige men ändå få tillgång till en högkvalitativ skolgång i Thailand. Eventuellt överskott från verksamheten går till lokalt välgörande ändamål, vi har bla under ett antal år skänkt såväl pengar som material och leksaker till ett barnhem för burmesiska barn i norra Thailand.

Vi erbjuder tre olika verksamheter; barnklubb, förskola och grundskola (samt simskola på Koh Lanta). Barn från 3 år till 16 år är välkomna till oss! Alla pedagoger är utbildade i Sverige och har minst 5 års yrkeserfarenhet.Vi jobbar med små grupper om ca 12 elever i bra lokaler i tropisk thailändsk miljö och fokuserar på kunskap och lärande samt på personlig utveckling.

Vi är mycket stolta över den återkoppling vi får från familjer som går eller har gått hos oss. De tycker att våra verksamheter håller hög kvalité och både föräldrar och pedagogerna hemma i Sverige uttrycker ofta att barnen utvecklats väldigt mycket både kunskapsmässigt och socialt under sin tid tillsammans med oss.

Det är viktigt för oss att alla barn känner sig trygga med såväl andra barn som vuxna i skolan. Vi jobbar aktivt med gruppstärkande övningar och gemensamma aktiviteter för att alla ska känna tillhörighet och trygghet på skolan.