Vår verksamhet

Sanuk – Svenska skolan Thailand på ön Koh Lanta var den första svenska skola som etablerades i Thailand. 2004 startade skolan ”på riktigt” efter några år i mindre skala. Januari 2011 öppnades Sanuks andra skola i det tropiska paradiset Huay Yang på Thailands östkust, för skolåret 2012/2013 etablerade vi vår tredje skola, då i populära Hua Hin, och inför skolåret 17/18 öppnade vi upp i populära Phuket.

Lola Holmstedt är rektor och ansvarig för den dagliga verksamheten på Koh Lanta och Monica Fernqvist är rektor för skolorna i Huay Yang och Hua Hin. På Phuket är det Petra Addenback som är rektor. Alla tre har lång erfarenhet av både lärar- och ledningstjänster från skolverksamheter i Sverige.

Vi på Sanuk vill göra det möjligt för barnfamiljer att ta en paus från vardagen i Sverige men ändå få tillgång till en högkvalitativ skolgång i Thailand. Eventuellt överskott från verksamheten går till lokalt välgörande ändamål, vi har bla under ett antal år skänkt såväl pengar som material och leksaker till ett barnhem för burmesiska barn i norra Thailand.

Vi erbjuder tre olika verksamheter; barnklubb, förskola och grundskola (samt simskola på Koh Lanta). Barn från 3 år till 16 år är välkomna till oss! Alla pedagoger är utbildade i Sverige och har minst 5 års yrkeserfarenhet.Vi jobbar med små grupper om ca 12 elever i bra lokaler i tropisk thailändsk miljö och fokuserar på kunskap och lärande samt på personlig utveckling.

Vi är mycket stolta över den återkoppling vi får från familjer som går eller har gått hos oss. De tycker att våra verksamheter håller hög kvalité och både föräldrar och pedagogerna hemma i Sverige uttrycker ofta att barnen utvecklats väldigt mycket både kunskapsmässigt och socialt under sin tid tillsammans med oss.

Det är viktigt för oss att alla barn känner sig trygga med såväl andra barn som vuxna i skolan. Vi jobbar aktivt med gruppstärkande övningar och gemensamma aktiviteter för att alla ska känna tillhörighet och trygghet på skolan.