Koh Lanta Skolan

Vår skola på Koh Lanta ligger mitt emellan det populära villaområdet Southern Lanta Residence och resorten Southern Lanta. Skolbyggnaden ligger i anslutning till en av resortens pooler, som vi använder flitigt på förmiddagar och även när havets vågor inte inbjuder till bad. Skolans läge har kommit att bli väldigt uppskattat tack vare närheten till strand och hav och samtidigt långt från trafiken på öns huvudväg.

Skolgården är väl tilltagen för att barn och elever ska få tillgång till en yta naturlig för lek och rörelse. Gården har bl.a en bollplan, basketkorgar, pingisbord och även två stycken kingrutor. Det finns även en stor sandlåda, lek-kök och en tusentrådskoja i skuggan av vår ena sala för våra yngsta. Resortområdet erbjuder dessutom både beachvolleybollplan och tennisbanor. Vi vill att vår unika närmiljö ska erbjuda våra många idrottsintresserade elever både en möjlighet att utöva sina intressen på raster och vid våra idrottslektioner såväl som på sin fritid.

Skolan har även ett starkt intresse för och engagemang i närmiljön och lokalsamhället på Koh Lanta. Vi är med i Trash Hero för att bidra till att minska användandet av engångsflaskor i plast och hålla stränderna rena. Vi är också noggranna med att sortera skolans avfall för att skilja på glas, metall, plast och batterier. Vi lär eleverna om kompostering då alla matrester från skolan komposteras och vi är aktiva i att minska matspillet i anslutning till lunchen. Att vi är i Thailand märks lite extra då vi bl.a. använder oss av torkat elefantbajs i komposten.

Vi bidrar till och lär oss av lokalsamhället på Koh Lanta genom att delta i utbyten med lokala skolor, organisationer och enskilda individer. Detta främjar en god utveckling för närmiljön och för alla barn och unga på Koh Lanta.

Ett kärt och flerårigt engagemang som ligger oss väldigt varmt om hjärtat är också samarbetet med organisationen Children of the Forest. Varje år stödjer vi dem genom att samla in kläder, leksaker, hygienartiklar och pengar. Eleverna engageras i det arbetet genom att få vara med och planera och genomföra en insamlingsdag med aktiviteter, fika och lotteri i februari/mars samt genom att vara värdar för ett två dagars besök när ca 50 av barnen från Children of the Forest kommer till oss i maj.

Allt detta tillsammans med vårt medvetna arbete med skolans värderingar Respekt för andra, Ansvar för sina handlingar och Respekt för sig själv och våra kärnvärden kvalité, gemenskap och personlig utveckling ledde under 2012 till att det kvalitetsmedvetna bolaget Apollo valde Sanuk- Svenska skolan Thailand när de ville etablera ett samarbete med en svensk skola på Koh Lanta. Det ser vi som ytterligare ett kvitto på att vi valde rätt inriktning på vår verksamhet redan vid etableringen 2004.

För att se hur en dag på Sanuk på Koh Lanta kan se ut titta gärna in i albumet “En dag på skolan”. Du kan även se fler bilder från vår dagliga verksamhet under Bilder > Koh Lanta.

LÄSÅRSTIDER 2019/2020

Höstterminen 2019 startar måndagen den 19 augusti och pågår t.om fredagen den 20 december då skolan stänger för jullov. Vårterminen 2020 startar onsdagen den 8 januari och vi bedriver verksamhet t.om fredagen den 29 maj med uppehåll för lov och studiedagar enligt nedan.

Lov och studiedagar

Höstlov v.44- Skola, förskola och barnklubb är stängd

Jullov fr.om. måndagen den 23 december t.o.m. tisdagen den 7 januari (Barnklubb t.o.m fredagen den 10 januari)

Sportlov v.8 (gäller förskolebarn och elever bokade 17 veckor eller mer). Alla andra går i skolan, förskolan, barnklubben eller på simskolan även v.8

Påsklov v.15- Skola, förskola och barnklubb är stängd

Studiedag fredagen den 31 januari- Skola, förskola, barnklubb och simskola är stängda

LÄSÅRSTIDER 2020/2021

Höstterminen 2020 startar måndagen den 17 augusti och pågår t.om fredagen den 18 december då skolan stänger för jullov. Vårterminen 2021 startar onsdagen den 6 januari och vi bedriver verksamhet t.om fredagen den 28 maj med uppehåll för lov och studiedagar enligt nedan.

Lov och studiedagar

Höstlov v.44- Skola, förskola och barnklubb är stängd

Jullov fr.om. måndagen den 21 december t.o.m. tisdagen den 5 januari (Barnklubb t.o.m fredagen den 8 januari)

Sportlov v.7 (gäller förskolebarn och elever bokade 17 veckor eller mer). Alla andra går i skolan, förskolan, barnklubben eller på simskolan även v.7

Påsklov v.13- Skola, förskola och barnklubb är stängd

Studiedag fredagen den 29 januari- Skola, förskola, barnklubb och simskola är stängda

INFO OM KOH LANTA

Det är många svenska turister som väljer att åka till Koh Lanta och återvändarna är nästan lika många. Koh Lanta med sitt lugn erbjuder även en liten stad med shopping och flertalet restauranger. Den långa barnvänliga stranden Klong Dao och många andra vackra större och mindre stränder har gjort Koh Lanta till ett väldigt uppskattat resmål.

På Koh Lanta lämnar man vardagens stress bakom sig, slappnar av och kommer ner i varv. Trots att det är många turister, primärt svenskar och skandinaver, som besöker ön är den inte särskilt exploaterad. Det finns t.ex. inga inkastare på restaurangerna eller försäljare på stränderna, istället möts du av gediget vänliga och hjälpsamma thailändare. Helt enkelt en ö som det är väldigt enkelt att trivas på!

Utöver det lugna sköna ö-livet så har Koh Lanta också med åren växt till att bli en ö med väldigt många alternativ för den idrotts- och träningsintresserade personen. Utöver yoga, thaiboxning, beachvolleyboll, tennis, gym eller tabatapass mm så har det även etablerats en fotbollsskola på ön som snabbt blivit ett väldigt uppskattat träningsalternativ för våra fotbollsintresserade elever.

Skolskjuts

För er som valt att bo på södra Klong Dao, Long Beach eller norra Klong Kong ordnar vi skolskjuts till självkostnadspris för elever i grundskolan. Skolskjutsen hämtar t.ex vid Lanta Loft, Garden Hill/ Malee Beach och Slow Down. Anmälan om skolskjuts görs till skolans koordinator på: skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se där ni talar om vilka veckor ni önskar skolskjuts samt var ni bor. Kostnaden för skolskjutsen är 2,500 THB/ vecka och den summan delas mellan familjerna som fått plats på bilen. Som exempel blir kostnaden 50 THB per barn och dag när 10 barn utnyttjar servicen (2,500/ 5 dagar/ 10 barn).