Koh Lanta skolan

Vår skola på Koh Lanta ligger mitt emellan det populära villaområdet Southern Lanta Residence och resorten Southern Lanta. Skolbyggnaden ligger i anslutning till en av resortens pooler som vi använder flitigt på förmiddagar och även när havets vågor inte inbjuder till bad.

Skolgården är väl tilltagen för att barnen ska få tillgång till en yta naturlig för lek och rörelse. Gården har bl.a en king ruta, bandyplan, basketkorg och ett pingisbord utöver en stor sandlåda i skuggan av vår ena sala.

Skolans läge har kommit att bli väldigt uppskattat på ön tack vare närheten till strand och hav och samtidigt långt från trafiken på öns huvudväg. Till den väldigt populära och barnvänliga stranden Klong Dao är det dessutom endast ett stenkast.

Allt detta tillsammans med vårt medvetna arbete med skolans värderingar, kvalité, personlig utveckling och gemenskap ledde under 2012 till att det kvalitetsmedvetna bolaget Apollo valde Sanuk- Svenska skolan Thailand när de ville etablera ett samarbete med en skola i Thailand. Det ser vi som ytterligare ett kvitto på att vi valde rätt inriktning på vår verksamhet redan vid etableringen 2004.

För att se hur en dag på Sanuk på Koh Lanta kan se ut titta gärna in i albumet “En dag på skolan”. Du kan även se fler bilder från vår dagliga verksamhet under Bilder > Koh Lanta.

LÄSÅRSTIDER 2018/2019
Höstterminen 2018 startar måndagen den 20 augusti och pågår t.om fredagen den 21 december då skolan stänger för jullov. Vårterminen 2019 startar onsdagen den 9 januari och vi bedriver verksamhet t.om fredagen den 31 maj med uppehåll för lov och studiedagar enligt nedan.

Lov och studiedagar
Höstlov v.44- Skola, förskola och barnklubb är stängd

Jullov fr.om. måndagen den 24 december t.o.m. tisdagen den 8 januari (Barnklubb t.o.m fredagen den 11 januari)

Sportlov v.9 (gäller förskolebarn och elever bokade 17 veckor eller mer). Alla andra går i skolan, förskolan, barnklubben eller på simskolan även v.9

Påsklov v.16- Skola, förskola och barnklubb är stängd

Studiedag fredagen den 1 februari- Skola, förskola, barnklubb och simskola är stängda

LÄSÅRSTIDER 2019/2020
Höstterminen 2019 startar måndagen den 19 augusti och pågår t.om fredagen den 20 december då skolan stänger för jullov. Vårterminen 2020 startar onsdagen den 8 januari och vi bedriver verksamhet t.om fredagen den 29 maj med uppehåll för lov och studiedagar enligt nedan.

Lov och studiedagar
Höstlov v.44- Skola, förskola och barnklubb är stängd

Jullov fr.om. måndagen den 23 december t.o.m. tisdagen den 7 januari (Barnklubb t.o.m fredagen den 10 januari)

Sportlov v.8 (gäller förskolebarn och elever bokade 17 veckor eller mer). Alla andra går i skolan, förskolan, barnklubben eller på simskolan även v.9

Påsklov v.15- Skola, förskola och barnklubb är stängd

Studiedag fredagen den 31 januari- Skola, förskola, barnklubb och simskola är stängda

Info om Koh Lanta

Det är många svenska turister som väljer att åka till Koh Lanta och återvändarna är nästan lika många. Koh Lanta med sitt lugn erbjuder även en liten stad med shopping och flertalet restauranger. Den långa barnvänliga stranden Klong Dao och många andra vackra större och mindre stränder har gjort Koh Lanta till ett väldigt uppskattat resemål.

På Koh Lanta lämnar man vardagens stress bakom sig, slappnar av och kommer ner i varv. Trots att det är många turister, primärt svenskar och skandinaver, som besöker ön är den inte särskilt exploaterad. Det finns t.ex. inga inkastare på restaurangerna eller försäljare på stränderna, istället möts du av gediget vänliga och hjälpsamma thailändare. Helt enkelt en ö som det är väldigt enkelt att trivas på!

Skolskjuts

För er som valt att bo på Long Beach eller Klong Kong ordnar vi skolskjuts till självkostnadspris för elever i grundskolan. Anmälan om skolskjuts görs till skolans koordinator på: skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se där ni talar om vilka veckor ni önskar skolskjuts samt var ni bor. Kostnaden för skolskjutsen är 2,500 THB/ vecka och den summan delas mellan familjerna som fått plats på bilen. Som exempel blir kostnaden 50 THB per barn och dag när 10 barn utnyttjar servicen (2,500/ 5 dagar/ 10 barn).

Lanta Sanuk strand Lanta sanuk skola Lanta Sanuk lektion