Skip to content

Veckobrev 20 – Hua Hin

Veckobrev 20 – Hua Hin

Just nu är det full aktivitet med storyline om Rymden bland många av våra elever. Det hörs mycket diskussioner och skratt genom skolan. Det är målarfärg och lim lite överallt, precis som det ska vara när eleverna går “all in” i ett projekt.

Vi har hunnit med att leka en lek som vi kallar “baklängessvar”. Leken går ut på att man helt enkelt ska svara fel på en fråga man får av den som leder leken. En fråga kan tex vara: “Är solen varm?” Utan att tveka ska man då svara “nej” för att hålla sig kvar i leken. Även föräldrarna fick testa på denna lek på storsamlingen innan det var dags för vernissage. En familj här på Sanuk hade bjudit in alla till ett vernissage där de visade upp sina fina konstverk och bjöd på juice och snacks.

Såklart har vi även hunnit med idrott den här veckan också. På tisdagen hade vi en hinderbana i lag. På torsdagen delade vi i eleverna i tjej- och killgrupper, ena gruppen körde spökboll medan den andra spelade innebandy och sedan bytte vi.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/Svenska Skolan Thailand och på hemsidan https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2018-2019/

Förskola/Förskoleklass

Vi avslutar vårt tema om sommaren genom att lära oss mer om bin och humlor. På www.ur.se har vi sett avsnitten om “Britta Bi och Hanna Humla”. Då har vi fått lära oss mer om pollen och nektar, drottningar och arbetsbin. Vi har även läst fakta om bin och andra insekter.

Under våra skapande aktiviteter denna vecka har vi ritat symmetriska mönster på fjärilsmallar och konstruerat ett fjärilsarmband. Vi hann också med att rita sommarbilder med pastellkrita.

År 1-3

I vårt storyline har vi skapat i veckan. Planeter har formats och skapats. Vi har lagt papier maché över bollar som sedan fått torka och så har eleverna målat sina planeter. De är olika stora, fast det var svårt att få diametern i skala korrekt.

I so har vi jobbat med bronsåldern och i svenska har vi lärt oss om författaren och illustratören Tove Jansson och sett en kort film om mumintrollen i Mumindalen.

Alla elever har även arbetat med sina egna planeringar. Flera är färdiga med sina matematikböcker och istället fått jobba med kluringar.

År 4-8

SofiaDistans eleverna jobbar på sina sista arbeten som de måste lämna in för året. I matematik har de skrivit prov om potensformer och statistik. I religion skriver de om hinduism och buddhism. I slöjd har de broderat och sytt ett pennfodral. I idrott dansar de bugg och simmar och i musik ska de koda.

De andra eleverna jobbar vidare med sina planeringar. I biologi har vi lärt oss mer om människans pubertet och vi jobbar vidare med Sverige och Norden i geografi. De har också jobbat med instruerande texter i svenska och jobbat vidare i sina matematikböcker.

Nästa vecka

Idrott

Alla har idrott på tisdag.

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Storylineavslut

På storsamlingen på torsdag är det storylineavslut och ni föräldrar är varmt välkomna att lyssna på F-5:sredovisningar och se deras fina arbeten.

 

Ha en underbar helg!

 

Önskar personalen på Sanuk