Vi fick möjlighet till en längre resa under vintern 2018, en kombination av jobb och semester. Vi hade hört om Svenska skolan i Koh Lanta via en kollega som hade i flera vintrar varit i Thailand och barnen hade gått i Sanuk. De var väldigt nöjda och rekommenderade skolan. Det visade sig att det redan var fullbokad där men vi fick förslag om skolan i Phuket som var det sista tillskottet i Sanuk skolor.

Lite osäkra slog vi till och bokade skola för våra grabbar på 7 och 10 år och ett boende på gångavstånd till skolan. Barnen hade uttryckt en del oro inför resan och tyckte att det var jobbigt att lämna vardagen med skolan och kompisar i Sverige för det okända äventyret ut i ”vida världen”.
Vecka två började skolan och vi hade då varit i Kamala i Phuket i en vecka och hade haft underbar tid vid stranden och poolen. Första skoldagen kändes som om man lämnade barnen på skolan för första gång någonsin. Men den oron, osäkerheten och de ambivalenta känslorna försvann efter en halvtimma på skolgården med den trygga utemiljön på skolgården, erfarna och energiska lärare som samlade barnen runt sig som om de har känt varandra i flera år. Samtidigt tog rektorn hand om föräldrarna, berättade om skolan och dess upplägg. Känslan av gemenskap skapades snabbt och vi fick en hel del tips om olika aktiviteter här i Thailand via andra föräldrar.

Barnen har gjort en enorm utveckling både på det personliga planet men även i skolarbetet. För det första att har de bemött fördomen om att det okända och det ovissa är farligt och ensamt och bör undvikas. De har upplevt att det är berikande och lärande och att i mötet med det nya har man möjlighet att lära och utvecklas. Barnen hittade vänner redan första dagen vilka de umgicks med både på skolan och efter skoltid. Via skolan har barnen mött en ny kultur utöver det vanliga med besök på ställen som utmärker Thailand som thaiboxning under idrottspassen och besök på buddistiskt tempel etc…

Skolarbetet har flutit på och barnen var klara med medtagna uppgifter långt innan sista veckan var slut och påbörjade extra uppgifter.

En stor tack till Sanuk- Svenska skolan Thailand och speciellt till skolan i Kamala, Phuket.
Vi rekommenderar skolan varmt.

Hälsningar
familjen Gadan