Veckobrev v. 13 – Koh Lanta

Ännu en vecka med full fart. På vår storsamling fick vi en uppvisning av Wai Kru, hyllningsdansen som Muay Thai-boxningsmatcherna  inleds med. Vi märkte att det inte var så lätt när vi alla fick en första introduktion. Veckan avslutas alltid med en morgonsamling där alla elever deltar. Idag bjöd Karin och några elever på en dramatiserad version av legenden om Romulus och Remus. Den inbringade många glada skratt.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och vi finns nu också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder och även annan matnyttig information https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan rum Loma och Chang med barnklubb samt Förskoleklass Nåck

Vi har varit på Thaiboxning som thaitema. I nästan en timme fick vi springa, öva slag och sparkar med fyra thailändska tränare. På idrotten nere på stranden lekte vi Skattjakten och tunnelpjätt.

Looma och Chang har haft aktivitets grupper och spelat ukulele, programmerat och experimenterat. Nåck har haft massage,mattestationer och språklek. Vi avslutade veckan med musiksamling, poolbad och simträning.

År 1-3 rum Gåbb och Boo

Vår idrottslärare Helena har haft simundervisning med alla elever på lågstadiet.

Vi har även lärt oss mer om veckans POW som var: Hur Ganesha fick sitt elefanthuvud.

Ledtrådarna till nästa veckas POW är: Tavlor   70 år Gul.

I övrigt har alla elever arbetat på bra med sina planeringar inne på Boo och Gåbb.  

År 4-5-6  rum Hua Hin och Chiang Mai

På idrotten har det i huvudsak varit orientering som gäller och alla hittade tillbaka.

Några elever har spelat upp små teatrar om Balders död och Medusas huvud.

Veckan har präglats av att jobba färdigt med planeringar för de elever som åker tillbaka till Sverige snart och av flitigt skolarbete av alla.

År 6-9  med Sofia Distans i rum Bangkok och Trang

Sofia Distans har haft stort fokus på spanska den här veckan och vi har arbetat med det två heldagar. Eleverna har lärt sig handla glass, beställa på restaurang och återberätta en saga. De har skrivit dialoger och övat in dem och spelat upp dem. De har också jobbat mycket med teknik.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk