Skip to content

Veckobrev v. 11 – Koh Lanta

Veckobrev v. 11 – Koh Lanta

Hejsan!

Nu börjar värmen komma och  vi märker att många elever blir trötta under dagen. Alla både stora och små behöver då en extra vätskeersättning. Det är bra att starta dagen med en redan på morgonen hemma,  och de dagar man har idrott även ta med sig en hemifrån att ta efter idrotten.

Nu har alla Thailändska skolbarn på Koh Lanta sommarlov. Då anordnar byn där vår vänskapsskola Lang Sod ligger två aktivitetsdagar för skolelever. Det är på Lanta Noi och vi har blivit inbjudna att delta. Det vill vi såklart!!!! Så på tisdag åker år 1-3 och på onsdag år 4-9. Vi åker kl.8.30 och är tillbaka till 14.00. Vi äter lunch där men VIKTIGT är att alla har vattenflaska, solkräm, myggmedel, keps, skoltröja, ett ombyte och badkläder med sig hemifrån. Då klarar vi oss bra.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och vi finns nu också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder och även annan matnyttig information https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2018-2019/

Förskolan rum Loma och Chang med barnklubb

Vi har firat elefantens nationaldag genom att skapa egna elefanter och lära oss en ny elefantsång på thailändska. Som Thaitema har vi varit på Oasis Yoga och deltagit i ett yoga-pass. På stranden har vi lekt olika rollekar, lekt ”Fisknätet” och grävt och lekt i sanden.

Förskoleklass rum Nåck

Vi har haft 2 pass i poolen denna vecka. Vi hade vattengympa och lekar. Hela gruppen kan nu simma så vi har utmanat oss med mer vattenvana och rörelse. Vi har lärt oss mer om delfiner och fokuserat på skillnader mellan Thailand och Sverige. Veckans thaitema var en byvandring där vi verkligen fick se olikheterna i boende och leverne.

År 1-3 rum Gåbb, Boo och Ching Chok

Veckans POW handlade om religionen islam och vi har jobbat med denna religion under veckan genom att samla och skriva fakta. Vi besökte också en av öns vackra moskeér för att måla av denna. Vi fick  se bevis på stort fokus och stora konstnärer. Några har jobbat med kroppens sinnen och skrivit texter om vad man kan se, höra, känna, lukta och smaka i Thailand. Texterna blev som vacker poesi. Ledtrådarna till nästa veckas POW är: stege, san phra phum, andar

År 4-5-6  rum Hua Hin, Krabi och Chiang Mai

Att vara aktiv i sitt skolarbete, i synnerhet nu när det är så varmt, kräver lite extra motivation och insikt. Därför har vi tittat på Mojo, kortfilmer om “mindset”. Fokus på idrottslektionerna har legat på samarbete och strategi. Dessa förmågor har vi övat genom olika spel och lekar.

År 6-9  med Sofia Distans i rum Bangkok och Trang

Då det är flera som slutar den här och veckan och nästa har vi lagt fokus på att bli färdiga med uppgifter. Det har arbetats intensivt med att skriva recensioner, uppsatser och att göra presentationer. Vi har på fredagen också haft ämnesstugor där vi kunnat fokusera ordentligt på olika ämnen med respektive ämneslärare.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2019.

Vill ni anmäla till ny period eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag 🙂

personalen på Sanuk