Veckobrev v. 45 – Koh Lanta

Det har varit härligt att köra igång med skola igen efter höstlovet och vi glädjer oss åt att träffa gamla och nya vänner, elever och kollegor. Veckan har varit välsignad på flera sätt då vi under torsdagen fick besök av fem munkar som i en ceremoni välsignade skolan och alla oss som deltog.

Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det.Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/ Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20172018

Förskola/förskoleklass rum Looma, Chang och Nåck

Vi på förskolan och förskoleklassen har lärt känna varandra denna veckan genom olika lekar och aktiviteter Vi har spelat ukulele inne på Looma och haft gemensam musiksamling. I tisdags var vi på stranden och lekte lekar: ”Fisknätet” och ”Korv med bröd”. Några förskolebarn och alla i förskoleklassen har skapat ormar av pärlor. Vi avslutade veckan med simträning och lek i poolen.

Åk 1-3 rum Gåbb, Boo och Ching chok

Nu har det startat två åk 1-3 klasser till, så nu finns Gåbb, Boo och Ching chok med elever i år 1-3. Vi kommer att ha raster och idrott tillsammans och den här veckan har vi lekt olika namnlekar på idrotten för att lära känna varandra bättre. I onsdags hade vi simträning då tränade vi på armtag och bentag för att förbättra tekniken och bli en säkrare och snabbare simmare. Vi har idrott på måndagar och onsdagar. Den här veckan har vi också arbetat med mönster då eleverna gjorde fina halsband av pärlor. Eleverna följde sin egen beskrivning där de själva hade ritat i vilka färger de ville ha. Det blev många fina och olika ormar och ödlor med stolta hussar och mattar.

Åk 4-5-6 rum Hua Hin, Sura Thani och Chiang Mai

I Hua Hin är vi glada över att ha fått nya klasskompisar, nya vänskapsband är redo att knytas. Alla har kommit igång fint med sina medhavda arbeten. Vi har, med anledning av ceremonin, pratat om Buddhism och hur vi kan visa respekt här.  Vi har inlett ett arbete i biologi och “hållbar utveckling”, där har vi bland annat  pratat ekologi och ekosystem. Påminner om engelskaläxa till fredagar och multiplikationstabellen till torsdagar.

Den nybildade klassen i Sura Thani har haft en vecka med mycket prat om vad RAR kan innebära i praktiken. Eleverna har också tagit reda på vilken veckodag de är födda på för att kunna arbeta med veckodagar och dess färger, som är av stor betydelse i Thailand. Läraren var otydlig i början av veckan vad gällde att förklara skillnaden mellan kort rast och bensträckare men under veckans gång har vi kommit överens om vad som skiljer dem åt 😉

Åk 6-9 rum Trang och Bangkok

Vi har fått nya klasskompisar och en ny idrottslärare, David, som körde hårt med elevernas på tisdagens pass. På önskan från eleverna har vi på några raster denna vecka gått ner på stranden för att spela fotboll och det kommer vi att fortsätta med. Eleverna jobbar på fint utifrån planeringarna.

Vi önskar er en trevlig helg!