Skip to content

Veckobrev 9 – Koh Lanta

Veckobrev 9 – Koh Lanta

Vilken fantastisk dag vi hade tillsammans i onsdags! Vi började dagen med att titta på en teaterföreställning- ”Pricken” som eleverna i Ann och Johannes klasser spelade upp för hela skolan. Det var lite premiärnerver men alla elever var så duktiga. Under eftermiddagen hade vi sedan årets insamlingsdag till förmån för Children of the forest. Vilket engagemang bland elever, pedagoger och föräldrar! Alla elever hade aktiviteter runt om på skolgården. Man kunde bland annat gå in i ett läskigt spökrum, kasta tvättsvampar på elever, spela vattendunksbowling, fiska fiskedamm och gå på spa. Några föräldrar hade café där man kunde köpa massa god fika. Många företag och föräldrar bidrog med fantastiskt generösa priser till vårt stora lotteri. Det var nästan hundra olika priser och många nöjda vinnare. Stort, stort tack till alla som bidrog till vår insamling som inbringade otroliga 76000 baht!

I torsdags var det strömavbrott vilket innebar att vi fick ha lite annorlunda typ av undervisning då vi inte kunde vara i våra klassrum. Vi startade dagen med sångsamling tillsammans med David och Ulli. Sedan var det många klasser som hade idrott på stranden med efterföljande poolbad. Som alltid var alla glada, samarbetsvilliga och flexibla så torsdagen fixade vi hur bra som helst.

Under nästa vecka kommer vi att ha körövning tillsammans med David och Ulli vid ett par tillfällen. Sanukkören är inbjudna att framföra en sång på säsongens sista Allsång på Thaimout på fredag nästa vecka. Alla elever som vill vara med på detta är välkomna till Thaimout på fredag 11/3. Allsången börjar kl. 19.30 så var gärna där en stund innan det.

Förskolan

Den här veckan startade spännande med en flaskpost på stranden. Efter att ha utfört många kluriga uppgifter tillsammans hittade vi skatten som visade sig vara tusentals bath. Vad skulle vi göra med alla dem? Några barn kom på att vi kan skänka dem till Children of the forest och några tyckte vi kunde köpa glass. Vi diskuterade länge och kom fram till att vi skulle rösta. Det blev till Children of the forest.

Förskoleklass

Den här veckan har vi pratat om barnkonventionen och vad en rättighet är. Barnen fick välja en artikel från barnkonventionen och illustrera den, många fina diskussioner om hur olika människor i världen har det. Vi har även hittat en skatt på stranden, som vi bestämde att vi skulle skänka till Children of the forest, det värmer i hjärtat.

År 1-3

Under veckan har vi haft mycket fokus på RAR. Vi har pratat om att ”olika” är bra, vi har pratat om barnkonventionen och om att barn i världen har olika förutsättningar. Vi har ordnat en hel del inför Children of the forest-insamlingen men också hunnit med att arbeta med både svenska, matte, so och no.

År 3-6

Vi fortsätter vår vandring på kunskapens väg och denna vecka har det varit mycket matematik för våra elever. Det räknas algebra, cirkelns area och omkrets, bråk, tid, procent, multiplikation och olika kluriga problemlösningar.

År 6-9

Det har varit mycket förberedelser inför Children of the forest under veckan. På idrotten har vi haft volleyboll.

Hoppas att ni får en fin helg önskar personalen på Sanuk