Skip to content

Veckobrev 9 – Huay Yang

Veckobrev 9 – Huay Yang

Den här veckan har varit spännande, med skattjakt för förskolan och utflykt till en nationalpark med skolbarnen. Vi har tackat av ytterligare några elever som reser vidare på nya äventyr eller hem till Sverige.

Förskolan
I förskolan har barnen spelat mycket spel den här veckan. De har också tränat intensivt med de pojor som de tillverkade på förra veckans storsamling – bra koordinationsträning! På storsamlingen lekte vi tigerjakten tillsammans med föräldrarna. De var jätteduktiga! Vi har också haft en hel dags skattjakt, då vi letade ledtrådar och svarade på frågor om Thailand för att komma vidare. Vi hittade till slut skatten på en av byns restauranger, där vi avslutade med lunch, pannkakor och glassbiljetter. Skatten fick barnen ta med sig hem.

Skolan
Skolbarnen bestod den här veckan av tretton barn och vi börjar alltmer att arbeta tillsammans över åldersgränserna. Två pedagoger hjälps åt att stötta eleverna i sitt skolarbete och det har funnits tid till enskild handledning i bland annat engelska och högläsning. Liksom förskolebarnen har många elever pojat en hel del på rasterna och de börjar bli riktigt duktiga nu!

Idrott
Förskolan har haft Miniröris och lekt nya och gamla lekar. Skolbarnen har tränat samarbetsövningar, haft stafett med vatten samt badat i havet.

Thaitema
Då förskolebarnen hade skattjakt åkte skolan till nationalparkeh Khao Sam Roi Yot nationalpark. Flera föräldrar åkte med på utflykten, där vi efter en mycket svettig vandring uppför ett berg fick vår belöning då vi fick se ett magnifikt tempel inuti en grotta.