Skip to content

Veckobrev 8 – Huay Yang

Veckobrev 8 – Huay Yang

Thaitema
Veckans utmaning har varit att lära sig veckodagarna på thai, vilket har gått över förväntan. Barn har en otrolig förmåga att lära sig språk! Vi har också besökt en skola här i Huay Yang, där vi fick titta in i flera klassrum och hälsa på eleverna där. Vi sjöng den svenska nationalsången för dem och gav dem svenska och thailändska flaggor som våra barn hade ritat.

I gengäld fick vi lyssna på när de sjöng thailändska sånger och läste det thailändska alfabetet i kör.

Storsamling
På storsamlingen utmanade de äldre eleverna sina föräldrar i thai. Nina ställde lite olika frågor och de som kunde svaret fick svara och rita dit en kroppsdel på lagets gubbe på en whiteboard. Först färdiga med en komplett gubbe vann. Självklart vann eleverna! Tre elever tackades av och vi gjorde även pojor. Barnen har länge frågat efter detta och nu fick vi äntligen till det.

Förskolan
Denna vecka har vi varit på Tigerjakt. Vi har ramsat och klappat  till Nu ska vi ut på tigerjakt. Det var mycket uppskattat. Barnen har önskat den på alla samlingar. Många av de övningar och lekar vi haft har medvetet varit för att träna munmotoriken och språkljud. Vi har även blåst såpbubblor med sugrör. Eftersom vi gjort pojor på storsamlingen har vi även övat på att poja! Det är svårt men det är fantastiskt hur snabbt de lär sig.

Skola
Eleverna har jobbat vidare med sina planeringar på ett jättebra sätt. Fyrorna har bland annat jobbat med material, värme och kyla i fysiken, och ett par elever har arbetat med världsreligioner. Flera stycken har tränat läsförståelse i svenska. Vi har haft idrott på stranden och spelat brännboll samt lärt varandra trick med våra nytillverkade pojor.

Maja, Cicki, Lalla och Nina.