Skip to content

Veckobrev 7 – Huay Yang

Veckobrev 7 – Huay Yang

Vi avslutade veckan med att uppmärksamma Valentines day. Nästan alla elever och personal var klädda i rosa/rött eller vitt. Vi samlades hela skolan och formade oss till ett hjärta. Vackert!

De äldre eleverna var på besök i byns kokosnötsfabrik den här veckan. På torsdagens storsamling berättade de om sitt besök och visade bilder. Efteråt blev det en allsång tillägnad den fantastiska nöten.

De yngre skolbarnen och förskoleklass har tillverkat Pom ma lai. De är vackra blomsterband som kan hängas i bilen för tur och de hängs även på buddhastatyer i tempel och kan också hängas på elefantstatyer då elefanten är Thailands nationalsymbol och sägs vara helig.

Förskolan/Barnklubb

Vi välkomnar ett helt gäng nya barn till barnklubb och förskolan! Så veckan har innehållit namn-och lärakännalekar. Våra “gamla” barn har varit så snälla och

visat runt på förskolan och berättat vad man kan hitta på och göra hos oss.

Bygga och konstruera har varit populärt den här veckan. Ett stort bygge som överlevt hela veckan, förändrats, byggts till och inspirerat andra barn som klivit in och ut i bygget utan att förstöra det. Härligt att se att barnen är så tillåtande mot varandra!

Barnen är väldigt fascinerade av skalbaggarna som finns runt på skolan. De skimrar så fint med sina blå kroppar och röda huvuden. Se men inte röra! Så på barnens begäran har vi fotograferat av dem och sedan målat av dessa.

Vi räknar och repeterar veckodagar, färger och frukter på thai.

Förskoleklass

Vänliga veckan. Vi har varit snälla mot oss själva och våra kroppar genom att yoga och gjort muskulär avslappning. Eleverna är riktigt bra på att hitta “lugnet” och vi har haft en toppenvecka! Vi har tittat på “Pic a colour” och målat en teckning med hjälp av färginstruktioner på engelska. Vattnets tre olika former har vi undersökt och eleverna dokumenterade flitigt med några stödord och bilder. När vi badade i vattenslangen hade vi en sådan tur att regnbågen visade sig för oss, så då passade vi även på att ta reda på varför det blir regnbåge och målade av den med vattenfärger.

År 1-2

Den här veckan är det många barn i klassen som slutar så vi har haft en del göra-färdigt-projekt. Eleverna är fantastiskt duktiga på att ha koll på sitt arbete och planera så det blir lagom mycket varje dag.

I måndags hade vi vattengymnastik i poolen och det tyckte alla var jätteroligt. Den här gången med musik som hjälpte till att hålla takten.

När vi var på stranden och hade friidrott förra veckan bad vi barnen att plocka med sig snäckor. De använde vi idag på bilden tillsammans med blommor och blad från vår fina skolgård. Eleverna gjorde väldigt fina mandalas av naturmaterial och vi hade en liten utställning där vi gick runt och beundrade varandras verk.

Eftersom det är alla hjärtans dag så uppmärksammade vi förstås kärleken lite extra idag också. Vi gjorde fina hjärtan där vi skrev saker vi är bra på, tycker om, och gillar att göra bl.a. Vi berättade även om prästen Valentine som levde i Rom på 2000-talet och i hemlighet vigde unga förälskade par.

År 2-8

Den här veckan har vi haft avtackningar men också välkomnat nya elever. Vi har nu blivit en 2-8. De elever som börjar går på högstadiet. Spännande!

Vi försöker att läsa ur vår gemensamma bok en stund varje dag. Det är ett bra avslut på dagen. Vi har precis avslutat “Mitt magiska finger” av Roald Dahl.

Fler av eleverna har romanprojekt på gång och Roald Dahl är bra att inspireras av.

De elever som går i trean har fått träna inför nationella proven. Det är bra att veta hur proven är uppbyggda och hur en provsituation kan kännas.

År 3-5

Arbetet har skridit på bra denna vecka. Några har gjort mattediagnoser. Många elever arbetar med vikingatiden och medeltiden. Några elever har testat att göra hörövning på engelska då de har lyssnat på Newsreel på ur.se. Flera av eleverna arbetar med presentationer i Keynote, en del ska presentera sin Thailandsvistelse och en del har arbetat med engelskspråkiga länder.

Varje dag har vi tränat The Coconut song i samband med våra samlingar. På tisdagen uteblev idrotten då vi besökte kokosnötsfabriken och när vi kom tillbaka fick eleverna skriva om sitt besök. Eleverna som inte åkte denna vecka ska åka på besök där nästa vecka. På onsdagen fick eleverna organisera hur presentationen på storsamlingen skulle se ut och de fick även testa att redovisa med mikrofon.

År 7-9

Denna vecka har vi övat lite extra spanska tillsammans eftersom nästan alla eleverna läser spanska. Vi övade bl.a. grundläggande ordkunskap och uttal. Eleverna har också besökt kokosnötfabriken och övat inför redovisningen på torsdagens storsamling. På fredag tackar vi av fyra elever som nu lämnar oss.

Nästa vecka

Idrott

F-klass och Kerstins grupp – Onsdag

Annikas och  Åsas grupper – Torsdag

Förskolan – Fredag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med en fylld vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong

De som har tidningar hemma som ni har läst färdig får gärna skänka dem till oss på skolan.

Thaitema

Alla grupper ska iväg till kokosnötsfabriken på tisdag, både skolan och förskolan. Den dagen har alla på sig sina Sanuktröjor.

Några elever var på kokosnötsfabriken denna vecka (7), de är kvar på skolan och arbetar med sin planering tillsammans med en pedagog.

Pop kan mai wan Jan!

Önskar personalen på Sanuk