Skip to content

Veckobrev 51 – Koh Lanta

Veckobrev 51 – Koh Lanta

Tänk att det redan har gått en hel termin… Vi vill tacka alla fantastiska elever och föräldrar för den här terminen! Det är vi tillsammans som gör Sanuk till den bästa skolan! Vi har som vanligt haft en härlig vecka och fokus har legat på att arbeta färdigt med alla uppgifter och att träna inför julavslutningen. Det är många elever som har sin sista skolvecka nu, så vi har haft många avtackningar under veckan.

Nu önskar vi er alla en riktigt god jul och en skön ledighet.

Vi ser framemot att träffa alla gamla och nya elever i januari.

Terminsstart 6 januari 2016

Skolan och förskolan börjar med en uppropsdag på onsdag den 6 januari, då vi kommer att hälsa många nya barn och elever välkomna till oss på Sanuk.

Förskolan och förskoleklass börjar 08.20 i respektive rum

Skolan börjar 08.30 med gemensam samling i Salan, morgonen fortsätter sedan med olika lekar och övningar för att lära känna alla nya kompisar och pedagoger.

Uppropsdagen är slut klockan 10.00 och då går alla barn och elever hem för dagen.

Från och med torsdag den 7 januari har vi vanliga skoldagar igen.

Förskolan

Den här veckan har vi tränat för fullt till julavslutningen och de två sångerna förskolan och förskoleklassen ska sjunga. Vi har också tränat på Goliat som är en favorit. Det har varit full aktivitet och led den här sista veckan och barnen har bland annat byggt upp en stor koja av alla stolar där de har bott tillsammans med sin apbebis. På stranden har det varit full aktivitet, fotbollspelande och fantasilek. Självklart har vi fortsatt bygga fantastiska sandslott där prinsessor bor. Vi har i barngrupperna pratat mycket om vad olika djur heter på thai. Nu har vi lärt oss vad tusenfoting, tiger och groda heter på thai.

Förskoleklass

Sista veckan innan jullovet har vi skrivit önskelistor till tomten. En resa till Sydpolen stod på listan.Mimmi hade två ägg som hon hittat som visade sig vara isägg. Då passade vi på att prata om vattnets olika former. Isäggen började smälta och vattnet blev flytande igen. Vi hällde karamellfärg på äggen, och ställde ut det blåa vattnet. Vad kommer att hända med vattnet? Jo, kanske att det blir grönt, för solen är gul och vattnet är blått, så då måste det som står i solen bli grönt. Vi har även haft roligt på stranden och spela fotboll och lekt, kom alla mina kycklingar.

År 1-3

Då vi har flera elever som slutar den här veckan har vi haft fokus på att göra färdigt arbetsuppgifter. Eleverna har bl.a. arbetat med uppställningar, bokrecensioner, läsförståelse och spelat spel. Vi har också hunnit med en del julpyssel.

År 3-6

Det är sista veckan här för en del av våra elever och det arbetas flitigt i grupperna. Det arbetas med engelska verb, Christmas, läsförståelse, Gustav Vasa, procent, decimaltal, bråk, värme, ljus och ljud.

År 6-9

Efter att betygen satts kan man tro att eleverna kan slappna av, men det här har varit en riktig kämparvecka det här också.  Vi har jobbat med och slutfört massor av arbeten.
På idrotten fortsätter vi att prova olika bollspel. Den här veckan blev det bandy.
På torsdag säger vi hej då till fyra av våra klasskompisar.

 God Jul och Gott Nytt År önskar alla vi på Sanuk