Skip to content

Veckobrev 51 – Huay Yang

Veckobrev 51 – Huay Yang

Först vill vi tacka alla föräldrar som deltog på förra veckans fina luciatåg, och firade tillsammans med oss. Torsdagens storsamling förflyttades till kvällen och blev en trevlig gemensam julavslutning på Jack´s beach.

Där började vi med att tävla mot föräldrarna i vända mattan och tunnelboll. Föräldrarna lyckades vinna över barnen trots att vi hade tränat innan. Efteråt bjöds vi på en fantastisk buffé. Kvällen avslutades med fyrverkeri och kanonsång av alla barnen.

Denna vecka har vi hälsat två nya elever välkomna till oss på Sanuk. Vi började veckan lugnt med avslappning på morgonsamlingen. Vår sanuksång har vi övat på flitigt tillsammans och vi har även repeterat våra thaikunskaper genom att vi har gått en tipspromenad och haft ett avslutande thaibingo.

Idrott

Tisdagens idrottspass lekte vi leken “Kapa ett hål”  och på  torsdagens idrottspass dansade vi till olika julsånger, som avslutades med långdans och raketen. Båda passen har avslutats med bad i poolen. Vi har tränat på simma, trampa vatten och flyta innan det blev fri lek.

1-4

Hela denna vecka har gått i julens tecken. På svenskan har vi övat j-ljudet. Viktig att kunna stava till jul och hjul. På  engelskan har vi övat på julord, genom att bla. lösa korsord. Vi har också hunnit med att träna på ordklasserna verb, substantiv och adjektiv. Det har varit stenhårt jobb in i det sista för elever. Imponerande insatser av alla. Vi har rensat våra lådor, så det har kommit hem mycket teckningar och annat smått och gott.

5-7

I veckan har eleverna sett till att de sista inlämningarna inför betygsättning kommit till hemskolorna. I no har det handlat om väder och vattnetskretslopp, i matematiken har det tränats problemlösning och ritats temperaturdiagram. Vi tränat på att skriva broschyrer i svenskan. Resultatet blev en turistbroschyr för Huay Yang, där vi använde all vår kunskap om byns aktivitet och sevärdheter.

Barnklubb/förskola/förskoleklass

Denna vecka har byggleken varit i fokus hos barnen. Lego, plus-plus och kaplastavar har använts flitigt. Med hjälp av bilder har barnen fått nya idéer till olika typer av konstruktioner, men det mesta byggs med hjälp av fantasin,. Teknik på allra hösta nivå. Även i böckernas värld har vi fantiserat oss bort. Genom våra trollringar tränar vi på att stå och berätta för varandra vad vi ser.

Det är extra kul när skolbarnen kommer in till oss och är med och leker, spelar och pysslar. Vi lär oss så mycket av varandra! Med pussel och spel, och olika minneslekar har vi bland annat tränat våra matematiska förmågor.

Vi önskar alla en riktigt God Jul och Gott nytt år

Personalen på Sanuk