Skip to content

Veckobrev 50 – Koh Lanta

Veckobrev 50 – Koh Lanta

Nu börjar terminen närma sig sitt slut – som alltid undrar man var tiden har tagit vägen. Samtidigt är det väl som man säger ”tiden går fort när man har kul”. Denna vecka har vi haft thaitema, och denna gång har de yngsta gjort vackra armband utifrån den färg dagen de föddes har, de äldsta på skolan har haft batik, en grupp har besökt templet och en grupp var kvar här och hade drama. Som alltid är det häftigt att se den kreativitet som råder och den inlevelse som barnen har. Samlingarna denna vecka har ägnats åt att träna in julsånger inför nästa veckas julavslutning. Vi avslutade veckan med att förskolan höll i luciafirandet – så söta lucior, tomtenissar och stjärngossar har väl sällan skådats, och vilken sång! Man blev helt varm i hjärtat!

Förskola och barnklubb
När vi hade mungympa provade vi allt möjligt, vi sög fast paletter med sugrör, blåste bubblor i vatten, spelade blåspingis och som avslutning lekte vi med ballonger, så kul att blåsa upp och släppa iväg. På samlingarna fortsatt vi med den spännande julkalendern.

Vi har övat luciasånger och funderat på vad alla vill vara på Luciatåget. Veckans Thaitema var att få reda på vilken dag man är född eftersom alla dagar här har sin egen färg. Barnen satt i färggrupper och gjorde varsitt armband i sin egen färg.

På torsdagen hade vi en härlig dag på stranden. Denna härliga vecka avslutades med vårt eget luciatåg inför alla föräldrar, syskon och andra anhöriga.

Skolår 1-3
Vi har fortsatt vårt arbete med luft. Eleverna har löst och diskuterat begreppet: hög- och lågtryck. Höjdpunkten och avslutningen på tema luft var ett ”blött” och spännande experiment där en frivillig fick vara försökskanin. Ingen skadades vid eller blev blöt vi själva testtillfället…
På engelskan har vi läst om olika fordon och övat på färgerna. Vi har lyssnat och sjungit med i engelska sånger. Eleverna har även läst och skrivit samt ritat utifrån uppmaningar på engelska.

Under bildlektionen arbetade vi hand i hand med språkundervisningen på thailändska. Eleverna fick bl.a. rita och måla den thailändska flaggan samt göra skyltar till vår kommande julavslutning (Tänk att det snart är julavslutning! Tiden går verkligen fort när man har kul). Parallellt med bilden arbetade barnen med olika ”thaispråkspapper” och faktatexter om Thailand. På matematiken har de flesta arbetat klart med klockan för denna gång. De yngre eleverna har arbetat med att mäta och uppskatta längd på olika föremål. De äldre eleverna har arbetat med talområdet 0-100 samt med multiplikation och division.

Skolår 3-5
Det har varit en hel del musik den här veckan. Vi har lärt oss att känna igen några olika musik genrer, jazz, reggae och pop. Vi pratade även om vad som påverkar oss när vi väljer vilken musik vi lyssnar på. Sen har vi övat på julsånger och även tillverkat instrument.  Vi har även startat upp vårt nya tema som handlar om vatten. Vi börjar med sjöar och hav och sen kommer vi att ha lite olika vattenexperiment.  I matematiken arbetar vi med många olika områden men det gemensamma är att lära oss multiplikationstabellerna. De som är säkra fortsätter med divisionstabeller.

Skolår 6-9
Vi började veckan med idrott, och denna gång var det två av tjejerna som höll i passet. De lärde på ett ypperligt sätt ut gymnastik och cheerleading. Så nu kan nästan alla hjula och stå på händer J. Förutom idrott har det som alltid varit hårt arbete utifrån allas personliga planeringar – det är ju betygstider! Vi har dessutom hunnit ha en del thaiundervisning, både med fokus på landet Thailand och självklart på thailändska ord och fraser.

Nästa vecka
Kom ihåg att nästa vecka är det ingen storsamling på torsdag, utan vi träffas här på skolan 17.30 för julavslutning. Förskolebarnen samlas i förskolerummet Delfinen och skolbarnen i salan. På julavslutningen är det toppen om alla har på sig sina fina skoltröjor.
Julavslutningens program startar i salan. Sedan tågar vi tillsammans till stranden och avslutar programmet hos Paz. När vi tågar ner till stranden önskar vi att förskolebarnen går tillsammans med sina föräldrar.

Hoppas att ni alla får en underbar helg!                                                                                                 Väl mött igen nästa vecka!

Personalen på Sanuk