Skip to content

Veckobrev 50 – Huay Yang

Veckobrev 50 – Huay Yang

Den här veckan har vi haft luciatåg med mycket sång och musik. Vår klädsel var skoltröjor, sarong, tomteluvor och en fantastisk rosa luciakrona gjord av sugrör.

Vi njöt alla av lussebullar, Festis och kaffe efter uppträdandet.

Vi har under veckan jobbat vidare med RAR. Eleverna delades in i åldersblandade  grupper och varje grupp fick göra en sketch om respektive bokstav.

Vi spelade upp sketcherna för varandra och för föräldrarna på torsdagens storsamlingen då även Monica berättade om likabehandlingsplanen som finns att ta del av och om värdegrundsarbete på Sanuk

Vi tackade av två elever som lämnar oss den här veckan för att åka hem till Sverige och fira jul.

På bildlektionen hade vi en riktig pysselverkstad då vi skapade tomtar, lucior, smällkarameller mm. I bakgrunden var det toner av härlig julmusik.

På idrotten blev det mycket bollsport. Fotboll, basket ,bandy och badminton provade vi på i olika grupper. Ett välbehövligt dopp i poolen som avslutning. På torsdagen var det Röris och motorikövningar som stod på schemat.

Förskola/ F-klass / Barnklubb

Vi har pratat mycket om hur man är en bra kompis att det är viktigt att lyssna på varandra och att dela med sig av sakerna här på förskolan.

En vänskapsgran har vi skapat tillsammans då man ritar av sina händer, klipper ut och bygger en julgran av händerna. Den fick massor med glitterpaljetter och paket framför sig. Den sitter på glasrutan vid entré till förskolan.

Rimord har vi jobbat vidare med och det kommer nya varje dag. Några är väldigt kul att säga (gissa vilka) om vi säger tröja? Råtta?

År 1-4

Det här har varit en händelserik och fartfylld vecka, som alla andra! Vi har fått en ny elev i vår grupp, samtidigt som två elever lämnar oss idag, fredag.

Vårt RAR-tema har genomsyrat mycket som vi gjort denna vecka. Vi har övat på de sketcher som sedan visades upp för föräldrarna på torsdagens storsamling. Vi har också skrivit om vad RAR står för och satt in i våra Thai-böcker.

På svenskan har vi gått igenom hur vi skriver en instruerande text. Sedan har eleverna skrivit en tydlig beskrivning om hur vi tillverkade våra snäckmobiler.

Den här veckan har vi haft mycket sångundervisning. Barnen har övat flitigt på luciasångerna inför vårt luciatåg. Vår grupp har också övat in en sång på engelska som vi ska sjunga upp för skolan på fredagens morgonsamling. Då blir det även sånger på svenska och spanska av de andra grupperna.

Vi har också haft lite julstämning här i värmen. På religionen har vi fortsatt jobba med varför vi firar jul och fått veta mer om Jesus och hans liv. Vi avslutade sedan veckan med lite olika julpyssel tillsammans med hela skolan.

År 5-9

Den här veckan har gått i sångens tecken då vi tränat både Luciasånger och på la Bamba (på spanska).

Detta är en grupp som gärna tar till sig kreativa uppgifter och nyhetsreportaget på engelskan har de gjort med bravur. De har spelat olika roller när de låtsats vara reporter, borgmästare och kommunarbetare i Prachuap Khiri Khan och Huay Yang, ormbiten kvinna i Bangkok, väderleksreportrar och nyhetsankare. De har också stöttat varandra fint i arbetet.

Elevernas egna berättelser på svenska fortsätter och utvecklas eftersom de inte riktigt vill avsluta sina verk än. Läsboken har varit lite mindre populär den här veckan, men de har läst lite grann, och vi har fortsatt att träna stavning tillsammans.

Inom matematiken fortsätter vi att brottas med bråk, skala, multiplikation, procenträkning och geometri, och eleverna börjar nu nå slutet på de moment de nu tränat i några veckor, så snart kommer nya utmaningar.

Alla har tränat på Europas länder i geografin och i biologi fortsätter arbetet med att lära känna kroppens beståndsdelar.

Nästa vecka

På tisdag har vi idrott, alla kommer i idrottskläder på morgonen, med fyllda vattenflaskor. Glöm inte gymnastikskor, badkläder, handduk/sarong och smörj era barn med solkräm på morgonen.

På storsamlingen på torsdag bjuder vi in er föräldrar lite extra 08.30 för terminsslut. Det blir bad för eleverna efter storsamlingen så glöm ej badkläder. Ingen idrott, men det är ändå bra att ha på sig sköna kläder då vi ska röra på oss en del 🙂

Fredag  har vi många avtackningar av elever. På morgonen 08.30 tackar vi av skolbarnen och kl 11:30 förskolebarnen som inte kommer tillbaka till skolan efter jullovet.Föräldrar är naturligtvis välkomna att vara med. Det blir även jullekar och julmys för eleverna så här sista dagen innan vi går på jullov.

 

Ha en riktigt fin helg!

 

Önskar personalen på Sanuk