Skip to content

Veckobrev 50 – Huay Yang

Veckobrev 50 – Huay Yang

Morgonsamling
Den här veckan hälsade vi fyra nya barn/elever välkomna till oss på Sanuk. Det var roligt med nya kompisar. En kompis har även tackats av. Vi har börjat öva inför julavslutningen som är nästa vecka.

Storsamling
Den här veckan har vi pratat om RAR. Vi delade upp barnen/eleverna i tre grupper sedan fick det en bokstav var. Första gruppen fick prata om Respekt för sig själv, andra gruppen om Ansvar för sina handlingar och den tredje gruppen Respekt för andra. Därefter fick gjorde det ett collage som de på storsamlingen fick berätta om. Alla barn och elever var delaktiga på ett eller annat sätt. De små sa inte så mycket, men var med och målade desto mer.

Förskolan
Just nu arbetar vi mycket med att dramatisera sagor. Ena dagen är en barbiedocka rödluvans mormor, andra dagen är hon Hans och Gretas elaka styvmoder.

Skolan
Var och en har skrivit om utflykten till vattenfallen. Alla arbetar med sina egna planeringar. Eleverna som är på skolan nu går i åk 1-8. Här kommer några exempel på vad de arbetat med denna vecka: bokstäver och läsning, subtraktion, geometriska figurer, area och mantelyta, sje-ljudet, skriva fakta om Sverige på engelska, öva inför prov om blodomloppet. Det är så kul och lärorikt eftersom vi får ta del av vad alla arbetar med, äldre kan hjälpa yngre.

Ha en bra helg!

Lalla och Maja