Skip to content

Veckobrev 49 – Koh Lanta

Veckobrev 49 – Koh Lanta

På torsdagens storsamling hade vi besök av prästen från svenska kyrkan som berättade lite om firandet av advent. Tina berättade även om vår julavslutning och terminsstarten i januari. Följande datum och tider gäller:

Julavslutning 17 december 2015

Torsdagen den 17 december har vi först en vanlig skoldag, vi börjar med en gemensam storsamling och har sedan föräldrafika. Förskolebarnen slutar 13.50 och skolbarnen slutar 14.00 som vanligt.

Klockan 18.00 återsamlas vi alla på skolgården för att gemensamt förflytta oss till stranden för julavslutning i stämningsfullt vintermörker…

Alla barn och elever är sedan lediga på fredagen den 18 december.

Terminsstart 6 januari 2016

Skolan och förskolan börjar med en uppropsdag på onsdag den 6 januari, då vi kommer att hälsa många nya barn och elever välkomna till oss på Sanuk.

Förskolan och förskoleklass börjar 08.20 i respektive rum

Skolan börjar 08.30 med gemensam samling i Salan, morgonen fortsätter sedan med olika lekar och övningar för att lära känna alla nya kompisar och pedagoger.

Uppropsdagen är slut klockan 10.00 och då går alla barn och elever hem för dagen.

Från och med torsdag den 7 januari har vi vanliga skoldagar igen.

 

Förskolan

Den här veckan har det varit full aktivitet med både lek och thaiteman i förskolan. Alla barnen har varit med och gjort armband i veckodagarnas färger och med Sanukbokstäverna. Vilket otroligt lekfullt sätt att arbeta med färger, kultur, matematik, mönster och mycket mer. Den här veckan var det dags för Changgruppen att åka till mangrove vilket var ett lyckat äventyr tyckte både barn och pedagoger. Annars har vi varit på stranden en del där barnen just nu är väldigt intresserade av att rita olika figurer och bilder i sanden. Tänk vad fantastiskt att kunna rita i hårt packad sand vid lågvatten.

Förskoleklass

Den här veckan åkte vi till Lanta Animal Welfare. Där fick vi gosa och klappa katter och hundvalpar, vilken lycka. Många av hundarna adopteras till Sverige. Vilken lycka för dem. Vi sjunger och tränar verser inför Lucia nästa vecka. Alla barn har gjort armband med bokstavspärlor med texten Sanuk, som betyder arbete och glädje. Vi har även lekt på stranden, där byggdes en resort av alla barn. Vi har ljudat och lyssnat efter första och sista ljudet på olika ord. Mattespel finns på vår iPad, det tycker många är roligt.

År 1-3

Vi har haft en bra vecka där många av eleverna i 1-2 övar för fullt inför nästa veckas luciafirande. Eleverna har en del pass med eget arbete där alla elever tar stort ansvar för sina uppgifter och de följer sina planeringar noga. Bra jobbat! Longstayeleverna har arbetat med kroppens sinnen på veckans no-lektioner. De har också fått prova på stafettskrivning, vilket var väldigt roligt. På idrotten har vi haft olika bollövningar.

År 3-6

Många av våra elever är inne på sina sista skolveckor hos oss och de arbetar på flitigt för att bli klara med sina planeringar från sina hemskolor. De äldre longstay-eleverna har börjat arbeta med historia; vikingatiden och stormaktstiden. De yngre longstay-eleverna har arbetat med teknik. Longstaygruppen har även haft musik och lärt sig om olika instrument.

År 6-9

Nästa vecka har alla elever deadline för att lämna in arbeten och göra prov som ska tas med i bedömningen inför julens betyg. Detta innebär att alla jobbar väldigt koncentrerat och målmedvetet. På idrotten har vi börjat med bollspel. Första lektionen spelade vi doppboll.

Hoppas att ni får en fin helg önskar personalen på Sanuk