Skip to content

Veckobrev 49 – Huay Yang

Veckobrev 49 – Huay Yang

Storsamling
Under veckan har vi gjort kompismassage på varandra och på storsamlingen fick snart återvänder hem till julen i Sverige. På storsamlingen uppmärksammade vi även thailändska kungen Bhumibol eftersom det var hans födelsedag, 86 år.

Förskolan
De nya barnen kom snabbt in i gruppen. Vi har lekt mycket med lego och med bilar, men även med Pippi Långstrump-figurer som letar efter skatter. I måndags hade vi sångsamling och det var verkligen roligt. På förskolan har vi två pussel som är utformat som tåg. Det ena pusslet är med bokstäver och det andra är med siffror. Alla barn var med och räknade prickarna och försökte sedan para ihop rätt siffra med rätt antal prickar. Det var ett väldigt roligt och pedagogisk pussel och vi fick räkna mycket. Bokstavspusslet var inte lika intressant just den här gången

Skolan
Var och en har skrivit om utflykten till vattenfallen. Alla arbetar med sina egna planeringar. Eleverna som är på skolan nu går i åk 1-8. Här kommer några exempel på vad de arbetat med denna vecka: bokstäver och läsning, subtraktion, geometriska figurer, area och mantelyta, sje-ljudet, skriva fakta om Sverige på engelska, öva inför prov om blodomloppet. Det är så kul och lärorikt eftersom vi får ta del av vad alla arbetar med, äldre kan hjälpa yngre.

Ha en bra helg!

Lalla och Maja