Skip to content

Veckobrev 49 – Hua Hin

Veckobrev 49– Hua Hin

Morgonsamling
Nu är det julmånaden och vi har en alldeles egentillverkad julkalender där barnen fyller på tomtens skägg varje dag. Dessutom avslutar vi lunchrasten med att tillsammans titta på den svenska julkalendern på svtplay.
Under veckan har barnen gjort samarbetsövningar. På storsamlingen utmanade barnen
föräldrarna i kroppsdel mot kroppsdel och naturligtvis vann barnen (se bilderna).

Den här veckan har kungen firat sin födelsedag och vi uppmärksammade det genom att
prata om kungen och göra en massagesaga om kungens kalas.
I tisdags var alla barn och föräldrar och red på elefant. Vi fick först rida en liten runda som avslutades genom den lilla men djupa dammen. Där såg vi också en varan och en leguan. Därefter fick vi medverka i en show med en liten 2-årig elefant som gjorde en massa konster t.ex. fick en del barn massage och blöta smackkyssar. Sen det fick vi hjälpa till att tvätta och mata elefanterna. Glada och nöjda åkte vi hem och tillverkade egna små elefanter.

Idrotten
Den här veckan har vi bara haft idrott vid ett tillfälle. Vi gick ner till stranden och lekte lekar och hade lite gympaövningar. Lektionen avslutades med att barnen först tog ett premiärdopp i havet och sen fortsatte badandet i poolen.

Förskolan/Barnklubb
Den här veckan kom ett barn till barnklubben. Roligt när det blir fler kompisar. De äldre barnen har tränat på att klippa och penngrepp genom att färglägga djurbilder och klippa ut. Inte helt lätt men träningen ger resultat. Nu har vi snart ett helt zoo med vilda djur. De yngre barnen har byggt mycket med vårt nya lego. Det har blivit bilar, båtar, rymdgubbar och mycket annat.

Vi har sjungit sånger om elefanter på svenska, norska och thai. Många svåra ord för oss alla.

Skolan
Eleverna har skrivit om elefantridningen och börjat ta reda på fakta om den asiatiska elefanten. Eleverna jobbar vidare med sina planeringar och en del har även gjort prov i veckan.

Trevlig andra advent!
Hälsningar Maud & Malin