Skip to content

Veckobrev 48 – Huay Yang

Veckobrev 48 –  Huay Yang

Vi har hälsat välkomna till fem nya barn och Pernille som kommer att arbeta hos oss till v 8. Den här veckan har vi pratat om sopsortering. Barnen har fått i uppgift att spana in hur sopsorteringen ser ut i Huay Yang. Vi har diskuterat och jämfört, och även pratat om hur lång tid det tar för olika skräp att förmultna. Tisdagens samling innehöll som vanligt nyhetsrapportering genom ”Lilla Aktuellt”.

Under storsamlingen var det dags för lite mingel igen. Föräldrarna fick vara med på vår massagesaga, som barnen läste och visade.

En av de största thailändska högtiderna, Loy Krathong, firas vid fullmåne i november. Högtiden är en hyllning till vattengudarna för allt vi har fått från havet, men vi ber även om ursäkt för att vi smutsat ner det. Loy Krathong är en ljushögtid då man sjösätter ljuslyktor av bananträd och bananblad i havet. Ljuslyktorna dekoreras vackert med blommor, ljus och rökelser. Sedan sjösätter man dem sent i fullmånens sken i havet. Barnen har tillverkat krathonger, som de skickat ut i vattnet.

På idrotten har vi kommit i gång med HLR-undervisning  (hjärt- och lungräddning) samt yoga i smågrupper. Vi kommer att fortsätta under kommande veckor, så att alla hinner med att gå igenom både HLR och olika yogaövningar. Förutom yoga har vi lekt lekar och badat  i skolans pool.

Åk 1-9

Alla bidrar till en bra sammanhållning och gemenskap i gruppen. Det märks inte minst på rasterna, då barnen tar egna initiativ till olika lekar, där alla är med. Barnen har olika uppgifter med sig från sina hemskolor som de flitigt arbetar med. De har bl.a skrivit resedagbok, läst om fotosyntesen och Europas länder, ritat kubistiska bilder, övat glosor, gjort tester och haft högläsning.

Förskolan

På förskolan har det varit stor kreativitet bland barnen. Det ritas, pärlas, tejpas, klipps och pysslas mest hela tiden, och resultatet har blivit allt från kikare och Thailandsflaggor till adventsstjärnor. Vi har tränat våra matematiska förmågor, denna gång genom antalskort och UNO-spel. Olika rörelse, kropps- och samarbetslekar har vi också haft; vi gillar att sjunga, dansa och röra på oss!

Nästa vecka

Åker vi till Gummiodlingen på tisdag.

 

 

Hälsningar

Personalen på Sanuk!