Skip to content

Veckobrev 48 – Huay Yang

Veckobrev 48 – Huay Yang

Morgonsamling
Fortsatt arbete med RAR. Denna vecka fokuserade vi på olika känslouttryck. Eleverna fick gestalta känslorna glad, ledsen och arg. Vi pratade om ansiktsuttryck och kroppsspråk. Eleverna lär sig snabbt thai och kan nu utan problem både att räkna till 10 och veckodagarna.

Storsamling
Denna vecka bjöds det på show. Alla fick göra ett framträdande. Förskolan visade upp ”De tre chang Bruse” och sedan bjöds det på både trolleri, berättelser och hopprepsuppvisning. Eftersom eleverna fick sköta allt själva hade de även en egen konferencier.

Thaitema
Vi besökte en thailändsk skola här i Huay Yang. Inför besöket förberedde eleverna frågor som de undrat över. Det var en stor skola, drygt 400 elever. Våra svenska elever fick gå runt i olika klasser. Barnen på förskolan passade då på att utforska skolgårdens lekställningar.
Efter skolbesöket tittade vi även in på förskolan. Ett uppskattat besök.

Förskolan
Vi övar på att vara bra kompisar och hur man pratar med varandra. Barnen har gjort egna maracas som vi spelat med. Vi har även tränat på hur bokstäverna låter. Då har vi haft ett litet fiskespö och barnen har fiskat upp olika bokstäver som vi sedan härmat ljuden på. (Praxisalfabetet) Vill ni veta mer, fråga Maja

Skolan
De yngre eleverna har tränat 10-kompisarna. De lite äldre eleverna har tränat extra mycket multiplikation. Vi har också börjat lära oss mer om Buddhismen, som är den största religionen här í Thailand. Efter besöket på thailändska skolan skrev vi om sådant vi fått veta.

Ha en bra helg!
Lalla och Maja