Skip to content

Veckobrev 47 – Hua Hin

Veckobrev 47 – Hua Hin

Ännu en vecka har gått och det har varit en väldigt varm och fin vecka med många thaiteman. Vi har varit till templet, besökt munkar och Buddha och blivit välsignade. Ett mycket spännande besök för oss då vi genom det skapar en större förståelse för thailändarnas livsåskådning. Vi hade med oss gåvor som vi gav dem. Munkarna får enbart äga 5 saker. Bra saker att ge munkarna är alldagliga vardagsprodukter som tvättmedel, tvål, rakhyvlar men även vatten och juice.

Då vi ville visa föräldrarna vad vi varit med om så gestaltade eleverna tempelbesöket genom att dramatisera. En elev var berättare och de andra hade roller som lärare, vår maid, munk, Buddha, elever, tuk tuk förare mm. Det blev en mycket levande och fin föreställning, tack alla elever!

Vi har även med åk 1-3 varit på Thaiboxning, vilket uppskattades väldigt mycket. Det är många thailändare som tränar Muay thai , som det också kallas för. Det är lite svårt att lära sig alla moment i denna sport, hela tiden ska man hålla en rhythm i kroppen och efter varje spark eller boxning ska man tillbaka i position och hålla garden uppe. Några elever blev sugna på att få börja med det på fritiden 🙂 Nästa gäng åker nästa vecka.

På idrotten har de yngre haft miniröris och de andra fortsatte med HLR, hopprep och twist. Nu är alla eleverna HLR-utbildande!

I torsdags tackade vi av en av pedagogerna ( Pernille) som haft de äldsta eleverna på skolan. Nu ska hon bege sig till Huay Yang och arbeta där i tre månader. Vi tackar Pernille för att vi fått ha henne här i Hua Hin och önskar henne lycka till i Huay Yang.

Förskoleklass – förskola

Veckans bokstav har varit  A och vi har tillverkat fina apor av toalettpappersrullar. Matematiken bestod av mönster denna vecka och vi målade både av färdiga mönster och gjorde egna mönster.

” Miniröris” och Thaiboxning har vi svettats till denna vecka och barnen var riktigt bra på att boxas, så passa er där hemma 😉

Åk 1-3 

Vi startar oftast morgonen efter samlingen med tyst läsning i ca 15 min, sen sätter vi igång och jobbar. Några har jobbat med No, tema rymden och vatten/luft. På SO:n läser några om kristendomen. Vi har jobbat med siffror, tallinjen och spelat spel på matten. På svenskan har vi skrivit texter, gått igenom vad substantiv och verb är och åk 1 har jobbat med bokstaven Vv.

Åk 4-8

Denna veckan har eleverna i gruppen arbetat en hel del med NO och teknik. Det har handlat om allt från insekter i biologi till lösningar och blandningar i kemin. Det har också arbetats med Sverige och världens befolkning i geografi. Bild har också hunnits med och det har skapats djur i ramar och hieroglyfbilder.

 

 

Ha en riktigt skön och slapp helg!

Önskar Personalen på Sanuk