Skip to content

Veckobrev 46 – Huay Yang

Veckobrev 46 – Huay Yang

Vi har nu haft en fantastisk första skolvecka och det är så roligt att vara igång igen. Vi började vår första skoldag med thai tema – Loy Krathong.  I måndags var det nämligen den 12:e fullmånen i det thailändska året. Vi firade att regnperioden är slut och hedrade vattnet med våra vackra blombåtar som vår Maid lärde oss att tillverka. Vi bad om förlåtelse för att vi förorenar vattnet och tackade för allt vi får från vattnet.

På samlingarna har vi haft en del lärakännaövningar. Vi har lärt oss alla namn och lekt lekar och gjort samarbetsövningar. En av övnignarna som fått oss att slappna av och släppa loss en del kallar vi för “dansbefriaren”. En är “tagare” och kullar andra. Den som blir kullad ska dansa, precis som den vill och kan endast bli befriad om någon ställer sig framför, har ögonkontakt och dansar likadant. Vi har också tittat på nyheter, lika bra att hålla sig uppdaterad på vad som händer i Sverige och i världen.

Vårt första idrottspass var med dans på gräsmattan och premiärdopp i poolen! Där körde vi vattenpolo i två lag och avslutade med fri lek.  Även andra idrottspasset var i poolen!

På rasten spelade vi plump tillsammans och testade olika bollaktiviteter.

Första skolveckan är nu slut och vi märker hur eleverna kommit in i rutiner och arbetar på med driv och motivation! Vi har börjat lugnt men nästa vecka börjar det många fler elever. Vi ser fram emot många fler skolkamrater!

Nästa vecka

Det är idrott på tisdag och torsdag. Alla kommer ombytta i idrottskläder på morgonen och har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm inte badkläder, sarong/handduk och vattenflaska.

Åk 1-8

Läsning är bra att ha varje dag. Alla har valt en egen skönlitterär bok att läsa men vi har också haft enskild högläsning och högsläsning i grupp.

I veckan har det laborerats i fysik, hur man separerar olika ämnen samt lärt oss om lufttryck. I kemi har vi arbetat med kolens uppbyggnad.

De yngre barnen har lyssnat på och återberättat gamla  sagor. De har skrivit faktatexter, övat multiplikationstabeller och lärt sig om kroppens alla sinnen. Och mycket annat förstås!

 

 

Vi önskar er en trevlig helg!

Pop kan mai wan djan

Personalen på Sanuk.