Skip to content

Veckobrev 46 – Huay Yang

Veckobrev 46 – Huay Yang

Nu har vi äntligen kommit igång på riktigt i Huay yang. Vad härligt det är med alla barn som kommit till oss och livat upp stämningen.

Under veckan som gått har vi jobbat väldigt nära varandra mellan skola och förskola. Allt för att svetsa samman barnen över åldersgränserna, vilket ligger helt i linje med SANUK:s värdegrund.

Över åldersgränserna har vi bland annat arbetat med olika typer av lära känna varandra övningar, namnlekar och samarbetsövningar. Vi har även lagt en god grund för att våra barn ska känna sig trygga genom att vi tydliggjort skolområdets gränser samt skolans förhållningssätt.

Vidare har vi haft massagestund både i barngruppen men även på storsamling med föräldrar. Vi känner redan nu en riktigt go stämning både i barn- och föräldrargruppen.

För att få barnen att känna att de är i Thailand har vi börjat introducera flera thailändska ord och sedvänjor. Vi har pratat om att man hälsar på varandra genom att vaja, lärt oss veckodagarna och deras färger, räknat på thai…

Vår maid, Mrs Noch, har hjälpt oss att tillverka egna så kallade kratonger tillsammans med barnen. Loy kratong är en högtid som firas varje år i Thailand för att tacka för vattnet och be om ursäkt för att vi smutsar ner det.

Skola
Skolans elever har påbörjat sitt arbete med sina egna planeringar. De har även utvärderat sina dagar med hjälp av metoden ”Two stars and a wish”. Man ska komma på två bra saker man själv gjort eller som hänt och en sak man själv kan förbättra eller som man vill ska bli bätte till nästa dag.

Förskola och barnklubb
Förskole- och barnklubbsbarnen har lekt, spelat spel och badat i poolen. Härligt att se den fina utveckligen alla barn gör i simbassängen. Barnen har även fördjupat sina mattekunskaper med flera praktiska och teoretiska övningar.

Soliga hälsningar!

Personalen på Sanuk