Skip to content

Veckobrev 45 – Hua Hin

Veckobrev 45 – Hua Hin

Nystart efter höstlovet med flera nya barn som börjat och två nya pedagoger. Nu har skolan vuxit och består av två skolklasser och en förskolegrupp. Så roligt! På samlingarna har fokus legat på namnlekar och samarbetsövningar. Bland annat har vi skapat egna mandalas med olika material både från naturen och från hyllan i skolan. Mandala har sitt ursprung i Buddhismen. Vi har också gjort namnfigurer.

Då skrev vi våra namn på ett vikt papper, klippte ut efter konturerna och alla fick olika figurer som vi med vår fantasi färglade.

På idrotten har vi lekt ambulanskull, catch the flag och dansat linedance. Alla har deltagit efter sin förmåga och det är härligt att se hur de samarbetar och tar hänsyn.

Förskola/Förskoleklass

Under lovet har vi fått lite nya leksaker bl a lego och pussel. Det nya legot blev stor succé och det har byggts mycket med det. När vi byggt lego har vi pratat mycket om former och färger.

Vi har tillverkat böcker som barnen ritat och skrivit i men det mesta är hemligt!

Förskoleklassen har varit inne i skolklassen för de yngre eleverna och arbetat vid olika tillfällen. Då har de bl a pratat om 10-kompisarna och dubblorna.

Vi kommer att samarbeta en hel del med klass 1-3 genom att ha högläsning varje dag, ha ett kort engelska pass varje vecka och bildlektioner.

Åk 1-3

Vi har kommit igång med våra egna planering och eleverna tar stort ansvar för sitt arbete. Alla har en tystläsningsbok och vi läser minst 15 min varje dag i skolan. De läser också högt för mig minst en gång per vecka. Dessutom har vi högläsning varje dag efter lunchrasten där vi gemensamt tränar läsförståelse och ordförståelse.

Vi kommer varje vecka ha engelska då vi tittar på Go Yoyo Go samt pratar engelska.

Genomgångarna den här veckan har handlat om tiokompisar & dubblor och hur man kan använda sig av dem när man räknar andra tal som ligger i närheten på tallinjen. Stor bokstav, punkt, frågetecken och mellanrum mellan orden när vi skriver.

Från och med nästa vecka kommer vi att börja med läsläxa. Barnen kommer att få ett läskort med sig hem som ska fyllas i varje dag. De ska läsa ca 15 min hemma måndag – fredag. Om vi väljer att ha samma läsbok hemma och i skolan ska den alltid ligga i väskan.

Åk 4-9

Denna vecka har vi blivit fler i gruppen. Därför har vi arbetat lite extra med att lära känna varandra. Vi har intervjuat varandra och tagit reda på olika saker om klasskompisarna. Så nu har vi full koll på allt från husdjur, favoritmat och fritidsintresse hos varandra. En hel del skolarbete har vi också hunnit med. I matematik har det varit mycket geometri, men även beräkningar av decimaltal. I geografi läser vi om Sverige och i samhällskunskap om demokrati. I engelska tränas uttal och läsförståelse bl a genom att alla läser högt och översätter sina texter för mig.

v.46

På måndag den 14/11 är det Loi Kratong. Då kommer vi att tillverka kratonger som barnen får med sig hem. Tyvärr är det ingen parad men folk kommer att gå till stranden för att lägga i sina kratonger.

Boka in tisdagen den 13/12 då vi kommer att ha ett luciatåg med barnen. Vi kommer att uppträda på kvällen på Dusit Thani. Efter uppträdandet så serveras det en fantastisk buffé. Föräldrarna får betala men barnen blir bjudna. Vi återkommer närmare med tid och pris.

Vi uppmanar att alla luskammar sina barn i helgen då vi har löss på skolan!!

 

Ha en skön helg!

Personalen på Sanuk