Skip to content

Veckobrev 43-Phuket

Veckobrev 43 – Phuket

Den här veckan har genomsyrats av kung Bhumibols begravning.Varför gråter thailändarna när de pratar om sin kung? Hur länge satt han på tronen? Var föddes han? Hur gammal var han när han dog? Vem ska ta över tronen? Ska alla åka till Bangkok? Kan vi åka till något tempel? Frågorna var många och vi fick in mycket fakta både om Thailands kung och kulturen här. En del elever åkte med sina föräldrar till ett av våra stora tempel på Phuket för att hedra kungen tillsammans med andra sörjande thailändare.Vår präst höll en minnesstund för oss som var kvar i Kamala.

Åk 1-5

Det som vi sätter mest fokus på är svenska och matematik. Svenskan och matematiken kommer även att vara som en röd tråd i vårt kommande projekt om samhälle.

Vi har även hunnit med ett besök på blomsterträdgården i Kamala. Syftet var att hitta så många bekanta krukväxter som möjligt och jämföra storlek och höjd med våra inomhusväxter i Sverige. Barnen hittade, Rosenkalla, Ampellilja, Bergspalm, Monstrera, Orkide samt Murgröna. Alla märkte skillnaden på storleken på blommorna här i Thailand, t. e. x Bergspalmen är kanske ca 50 cm hög i Sverige men i Thailand är det nästan lika stor som ett mindre träd.

Idrotten hade vi på skolgården i form av cirkelträning. Det var roligt med tio stationer med olika rörelser tyckte alla. Barnen var väldigt motiverade och kämpade på i värmen.

Åk 6-9

Elever har planerat och genomfört ett yogapass med sin kompisar. De insåg snabbt att det krävs mycket planering för att kunna ha en väl genomtänkt lektion. Att det sedan var ett grupparbete där många viljor ska samsas var för några en helt ny upplevelse.

Pingis och badminton har tränats flitigt på rasterna. Eleverna vet att de ska filmas och det ska skickas till Sverige för bedömning.

Nu har eleverna självmant valt att arbeta efter ett schema som vi har satt upp väggen istället för att välja själv vad de vill göra under veckan.Vi kan bara konstatera att vi blir effektivare med schema.

Nästa vecka

Vecka 44 är det höstlov och vi hoppas att alla får det riktigt bra under lovet!

Trevlig helg och höstlov!

Önskar personalen på Sanuk