Skip to content

Veckobrev 43 – Koh Lanta

Veckobrev 43 – Koh Lanta

På torsdagens storsamling redovisade eleverna i 1-5 sitt temaarbete. Arbetet har pågått i fyra veckor och målet har varit att färdigställa en resort. Uppgifterna har varierat mellan att bestämma färg på hotellet, studera växter som kan finnas i trädgården, skriva berättelser om personalen på hotellet till att skapa menyer till resortens restaurang. De har arbetat så flitigt och det var stolta elever som fick berätta om sitt arbete för sina skolkompisar, syskon och föräldrar.

Idag har vi startat dagen med en liten FN-samling, för att uppmärksamma FN-dagen som är imorgon. Vi hade en Grej of the Day kring FN, pratade om Barnkonventionen och sjöng några sånger tillsammans.

 Förskolan

En ny och härlig vecka på förskolan här på Sanuk. Vi har fortsatt arbeta med färgerna på ett lekfullt sätt. I poolen har vi haft små bollar och alla barnen har fått uppgifter att hämta alla ”Sii Khiaow” bollar. När vi har samling eller fruktstund väver vi också in färgerna på ett lekfullt sätt. Alla som har en ”Sii Chompoo” tröja på sig kan ta en frukt. Vi ser att barnen tycker att det här med thailändska färger är både spännande och roligt och många gånger hör vi dem spontant prata om färgerna i t.ex. sandlådan eller i leken.  En annan spännande lek under veckan har varit restaurang och till vår stora lycka har vi fått riktiga menyer, dukar och beställningsblock.

 Åk 1-5

Vi har arbetat mycket tillsammans denna vecka. Vi har arbetat intensivt med att färdigställa och förbereda allt kring vårt tema till torsdagens redovisning på storsamlingen.

Veckans thaitema hade också med vårt hotelltema att göra då vi fick prova på att vika handdukar som det är på många hotell här i Thailand. Det var lite klurigt men alla elever lyckades vika både jättefina bläckfiskar, hundar och svanar. Imponerande!

Åk 6-9

Vi har jobbat på flitigt som vanligt och under veckan har alla elever som läser på Sofia Distans fått sina mitterminsomdömen.
I fredags spelade Sofia distanseleverna in låtar där de sjöng och spelade gitarr och piano. Detta är en uppgift som ingår i musikundervisningen och de har övat väldigt flitigt under flera veckor, så slutresultatet blev toppen.
Starten på höstterminen har varit intensiv, så nu ser vi alla fram emot höstlovet och lite vila. Men vi ser även fram emot att komma tillbaka till skolan efter lovet, eftersom vi då kommer få många nya elever och pedagoger till skolan.

 Personalen på Sanuk önskar er en trevlig helg och ett härligt höstlov!