Skip to content

Veckobrev 43- Hua Hin

Veckobrev 43 – Hua Hin

Vi har gjort det sista i vårt “Story Line” denna vecka. Husen har limmats ihop och skogen, parken och vattenfallet har finputsats. I onsdags tränade vi på att redovisa. Alla karaktärers kläder bestämdes. I torsdags kom det en stor samling inspektörer. Det kom sjörövare, delfinskötare, en stjärngosse, tomtar och en filmstjärna och en massa fler spännande karaktärer. Samhällsbyggarna gjorde en fantastisk redovisning om ett hållbart samhälle som är miljövänligt, alla som bor där har det bra och några helt nya saker finns med i samhället. Det är inte många samhällen som har ett alldeles eget bergstroll 🙂

Vårt samhällsbygge vann hela tävlingen. Vi tävlade mot några andra samhällsbyggare. Vi vann då det visade sig vara unikt att ha bergstroll i ett samhälle. Vårt samhälle vann också på att det fanns en sophantering och att alla som ska bo där måste sopsortera. Grattis alla duktiga samhällsbyggare! Vi vann en hink med gudlpengar så vi kan bygga ett riktigt samhälle!

En grupp sanukare var iväg på ett tempelbesök i tisdags. De gav munken i templet gåvor och efter det så bad han för dem och välsignade dem för att de skulle få tur. Därefter gick de runt och kikade på alla vackra buddastatyer och guldprydnadssaker. Uppe på ett berg ligger ett fint guldtempel där thailändska män blir munkar. Där hålls munkceremonier.

På samlingarna har vi tittat på nyheter och gjort en del samarbetsövningar. Vi har stått på en matta tillsammans och sedan vänt den åt det andra hållet. För att klara det så gäller det att alla är med och lyssnar och kommer med förslag. Vi har också gjort ringen i ringen. Alla står i en ring och håller varandra i handen. Alla i ringen ska kliva igenom en rockring utan att släppa händerna.

Det är Halloween på höstlovet så vi har pysslat en hel del i veckan. I vårt eget spindelnät som hänger i matsalen har vi hängt spindlar, fladdermöss och pumpor. I taket har vi hängt upp spöken med rasslande kedjor.

På veckans idrott har vi kastat rispåsar till varandra. Vi stod då i en ring och de äldsta eleverna lyckades hålla 5 rispåsar i luften en liten stund. Vi har också haft yoga.

Förskolan

Denna vecka har vi gjort mycket tillsammans med skoleleverna men lite egna aktiviteter har vi haft.

I måndags när det var FN-dagen så pratade vi om barnkonventionen och färglade olika bilder till de olika ”reglerna”. Vi tittade också på FN-flaggan och gjorde fredsduvor av papperstallrikar.

Förskoleklassen har arbetat med bokstaven Gg men även övriga barn var med och pratade om hur bokstaven ser ut och försökte hitta saker som börjar på G.

Några av barnen var iväg till templet i tisdags och de är roligt att höra dem berätta vad de sett och upplevt. Otroligt vad mycket de snappar upp och lär sig!

Åk 2-8

I matematiken har flera gjort diagnoser då de avslutar sina kapitel inför lovet. Vi har arbetat med lite blandade områden, några har arbetat med geometri och andra med multiplication, division och subtraktion.

I svenskan har vi läst mycket i veckan. Deckarböcker, fantasy och hästböcker är populärt just nu. Det är roligt att se hur alla vill och läser mycket.

I samhällskunskap har vi läst och samtalat om FN:s mänskliga rättigheter och barnkonventionens artiklar. Det har passat bra att vi arbetat med detta då det var FN-dagen I måndags.

Nu har några av de yngre eleverna i mellanstadiet börjat sätt ihop meningar på engleska. Det ska vi träna mer på efter lovet.

v.45

Vi har idrott på tisdag och torsdag. Alla kommer ombytta och klara på morgonen. Packa ner vanliga kläder som ombyte, glöm ej handduk eller sarong, badkläder och vattenflaska.

 

 

Njut av höstlovet och väl mött på måndag v. 45!

 

Önskar personalen på Sanuk.