Veckobrev 43 – Hua Hin

Vi är nu inne på den sista veckan före höstlovet. Efter höstlovet fördubblas vi på skolan och blir två skolklasser och det fylls även på med några förskolebarn. Det ska bli så spännande att få träffa alla v. 45. Två nya lärare börjar också, Sylvia och Pernille.

Denna vecka har vi samarbetat en hel del. Vi har till exempel övat på samarbete genom att sätta lappar mellan kroppsdelar. En lapp kan det stå ” axel-panna” på. Då ska den personen som fått lappen sätta sin panna på en kamrats axel med lappen emellan. Underbart att se vilket otroligt samarbete våra elever och barn uppvisade. De hjälps åt, visar på och har ett enormt tålamod. Vi tävlade med föräldrarna på storsamlingen. Tävlingen gick ut på att samla kroppsdelslappar, ha dem mellan sina kroppsdelar utan att tappa dem. Eleverna vann, såklart 🙂

På idrotten har vi haft fotboll med passningsövningar och teknikövningar. De äldsta eleverna har spelat in polkadans och skickat till sina hemskolor. Vår äldsta elev höll i ett eget idrottspass i fredags. Hon lärde oss grunderna i Cheerleading. Vi kan nu bevisa att det inte enbart är att vifta med fina pomper då vi värmde upp, övade balans och styrka och anvslutade med strething. Mycket svettigt och svårt.

Åk 2-8

Det har varit mycket språk på schemat i veckan, åk 7 har jobbat en del franska och spanska, åk 8 med spanska. De yngre eleverna har lärt sig maträtter, kläder och färgerna på engelska och alla har haft thai. De har lärt sig räkna till 20 på thai, färgerna, veckodagarna och enkla vardagsfraser. Vi har också lärt oss lite om Buddhismen: Siddarthas sökande efter meningen med livet och hans förvandling till Buddha.

Förskoleklass

Denna vecka har det blivit mycket bild och form, vi har nämligen gjort färdigt vårt projekt rymden. Så nu sitter vår stora sol och planeterna uppe i taket!  De flesta eleverna tyckte att det var kladdigt och lite jobbigt att arbeta med papier-mache, men desto roligare tyckte de att det var att måla med flaskfärg (flytande vattenfärg).

I svenska har vi arbetat med bokstaven Y och det var svårt att hitta många ord som började på Y. Yxa, Ylva och yr var några som vi kom på. Kommer ni på fler hemma tro?

I språkleken har vi börjat jämföra korta och långa ord. Det kan vara lite klurigt ibland… vilket ord är längst av “tåg” eller “helikopter”? Det är lätt hänt att vi ser det långa tåget med fler vagnar och tycker att det är längst.

Matematiken  bestod av mönster och logiskt tänkande, vi lade plastfigurer i mönster, varannan röd och varannan grön. Vi lånade Mrs Noch’s hemmagjorda pärlor och trädde upp i mönster, och tränade samtidigt på att säga färgerna på thailändska. Sii chompoo, sii faa, sii khiaow, sii chompoo, sii faa, sii khiaow o.s.v. och vi målade även klart påbörjade mönster.

Den fria leken har bestått av jagalekar och bygg/konstruktionslek. Bland annat så har det blivit höga torn av kapplastavar. Fröken är fascinerad av att de står kvar fast det springs varvlopp runt. Bra konstruktion med andra ord 😉

Nästa vecka ( v. 44) är det höstlov

Vecka 45 börjar vi som vanligt klockan 08.30 med en morgonsamling.

Vi kommer att ha idrott tisdagar och torsdagar.  Alla kommer ombytta och klara redan till morgonsamlingen och har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm ej vattenflaska, badkläder och handduk.

Ha en riktigt härligt och avslappnande lov!

Önskar Personalen på Sanuk