Skip to content

Veckobrev 42 – Koh Lanta

Veckobrev 42 – Koh Lanta

Då vi har fått många nya elever de senaste veckorna hade vi ett lära-känna-bingo på torsdagens storsamling, där barn och föräldrar fick mingla och ställa frågor till varandra för att fylla sin bingobricka. Var det t.ex. någon som hade läst under en palm, åkt moppe till skolan eller var rädd för spindlar?

En påminnelse till alla skolelever: ta med två handdukar på måndag till nästa veckas thaitema.

Förskola

Vi har haft en fantastisk vecka på förskolan och vi har sett en stor lekglädje i barngruppen och alla barnen i förskolegruppen har deltagit i en gemensam lek.  En dag lekte alla barnen att de skulle åka till både Liseberg och Gröna lund. I denna lek vävde vi in många olika läroplansmål. Eftersom leken kom ifrån barnen blir det barns inflytande och som det står i Läroplanen ska verksamheten utgå från de önskemål och intressen barnen ger uttryck för. Vi behövde göra åkband för det ska man ha; finmotorik och skriftspråket. Sen behövde vi bygga de olika attraktionerna. Hur ser egentligen flumeride ut och hur bygger vi den, fantasi, teknik och praktisk matematik. När vi skulle åka bläckfisken och när vi skulle köpa sockervadd behövde vi betala och vi gjorde genast pengar. Det kostade 20., mera matematik.  Underbart härligt att se hur barnen leker och lär sig och hur lustfyllt lärandet kan vara här på Sanuk.

Åk 1-3

Veckans Grej handlade om Christofer Columbus. I matten har vi arbetat en del med mönster, 1-2:orna har även arbetat med räknesagor och 3:orna har arbetat en del med klockan, både analog och digital. I svenskan har vi fortsatt att arbeta mycket med läsförståelse, både enskilt och tillsammans hela gruppen.

På torsdagens idrott lekte vi en ny bollek på stranden. Mitt i leken blev vi inbjudna till en invigningsceremoni av en restaurang på stranden, där en man tände rökelser och bjöd andarna på mat. Ceremonin avslutades traditionsenligt med smatterband.

Åk 3-5

Taj Mahal var veckans Grej of the day och vi hade diskussioner vilka som är andra underverk i världen.

Vi har arbetat vidare med vårt tema och skrivit menyer på såväl svenska, engelska som thai. Vi har även skrivit berättelser och jobbat med att sätta samman text och bild.

Ny högläsningsbok är Matilda av Roald Dahl.

Åk 6-9

Vi har under veckan firat en födelsedag, då en av eleverna fyllde 15 år i fredags. Vi firade som vanligt med sång i salan på morgonsamlingen, men vi fikade även i vår grupp, som vi brukar göra när någon fyller år. Det blev en mysig stund, med många glada skratt!
Vi har nu inlett en period när samtliga elever ska planera och leda ett idrottspass. Det första elevledda passet var i tisdags. En av tjejerna i åttan hade ett väldigt bra yogapass med resten av gruppen, de gjorde både möjliga och näst intill omöjliga övningar. Kolla in i vårt fotoalbum på hemsidan, så får du se några av övningarna.

Trevlig helg önskar personalen på Sanuk