Skip to content

Veckobrev 41 – Koh Lanta

Veckobrev 41 – Koh Lanta

I veckan har det som vanligt hänt många spännande saker på skolan. Alla har arbetat vidare med sina individuella planeringar och det märks att vi nu fått upp farten på skolan ordentligt! Dessutom har vi hunnit med andra trevligheter också. Under veckan har vi gjort ett uppskattat besök till Lanta Animal Welfare Center. Det är en organisation som gör ett viktigt jobb på ön för att hjälpa öns fyrfota vänner, hundar och katter. De vårdar sjuka djur, vaccinerar, steriliserar och tar hand om herrelösa djur.
Under besöket fick vi lära oss mer om dessa djur och arbetet som de utför. Vi tacka för ett trevligt och lärorikt studiebesök!

Förskolan
På förskolan har vi fortsatt att arbeta med elefanter. Vi gjorde tryck med ballonger i en mall som hade formen av en elefant. Eftersom det var vår tur att ha hand om storsamlingen denna vecka, passade vi på att redovisa arbeten som vi gjort om detta ståtliga djur. Vi sjöng elefantsånger, visade våra broderiarbeten med elefantmotiv och lekte en elefantsånglek. Veckans regn inspirerade till en sång och vi kan säga regn på thai också nu. Våra maracas höjde stämningen i sången ordentligt.
Nu har vi kommit till bokstaven Dd och tänkt mycket på vilka ord som börjar på den. Inte helt lätt men väldigt roligt. Vi visade också på samlingen hur man kan tillverka drakar av toapappersrullar.

Storyline
Familjerna fick i veckan en inbjudan till trädgårdsfest! Då festen precis hade startat, kom en upprörd okänd person in. Personen hade varit med om en mopedolycka. Det framkom att personen inte hade använt hjälm.
Efter en diskussion om fördelar och ”nackdelar” med att använda hjälm, fick eleverna i uppdrag att konstruera den mest hållbara hjälmen. Fortsättning följer på vår storyline…

Skolår 1-2
Vi i 1-2:an har diskuterat vidare kring årstidsväxlingar i naturen och om hur man känner igen årstiderna. Vi har gjort en tankekarta om ”Hösten” och med hjälp av den skrivit höstdikter. Nästa vecka arbetar vi vidare med dessa och kommer att göra en del bilduppgifter också så passar vårt tema.
De yngre eleverna har arbetat vidare med sina bokstavsarbeten och övat på alfabetet. De äldre har arbetat med sina ordböcker och övat på stavning samt sin handstil.
Vi övar mycket på muntliga presentationer och muntligt berättande. Under den gångna veckan har många läst upp sina ”Ord och bild-böcker” samt hållit i boksamtal. Vi fortsätter att öva vidare på detta i stor och liten grupp.

Skolår 3-5
Den här veckan har mycket kretsat kring vårt besök på Lanta Animal Welfare. Då flera elever redan är flitiga besökare där har de beslutat att aktivt samla in pengar och andra viktiga saker till verksamheten. De har bl a bakat, skrivit informationsblad och berättat om deras projekt på storsamlingen. De har under arbetet med detta haft hemkunskap, matematik, svenska och inte minst tränat på muntlig framställning.

Skolår 6-9
I veckan har vi fortsatt med simträningen, denna gång var det ryggsim och livräddning i fokus.
Alla kämpade på riktigt bra och flera förbättrade sin teknik avsevärt under veckan. Vi tackar Sai Naam som så generöst lät oss låna den fina poolen.

Hoppas att ni får en minnesrik helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk