Skip to content

Veckobrev 40 – Hua Hin

Veckobrev 40 – Hua Hin

Vi började veckan med att välkomna ytterligare fler elever. De fick under sin första samling vara med om samarbetsövningen “Spegeln”.

Vi uppmärksammade även att det var Internationella barndagen.

Idrotten denna vecka var en riktig succe då vi invigde skolans nya högtalare med att dansa jenka och linedance ute på gräsmattan. Det gällde att hålla reda på både ben och armar samtidigt som man skulle hålla takten. Många skratt blev det och vi blev betydligt svettigare än vad vi kan tro!

Vi har jobbat vidare med RAR, denna gång med Ansvar för sina handlingar. Barnen och eleverna fick i smågrupper diskutera olika dilemman och sedan lyfte vi vad de kommit fram till i storgruppen. Många kloka tankar och bra resonemang kom upp.

Veckans thaitema var att tillsammans med föräldrar prova på att göra Pom ma lai, en slags blomstergirlang som bringar tur och lycka i livet.

Och lycka kan ju faktiskt vara kanelbullar som vi alla fick som fika dagen till ära.

Vi avslutar veckan med att sätta igång med bygget som var uppdraget från Cilla Lingonbär.

Förskola/F-klass

Den här veckan har eget skapande stått i fokus. Barnen har fått gå loss med färger, kartong, lim, olika sorters papper och diverse pysselmaterial. Ett projekt som fått stå framme och vi har kunnat fortsätta under flera dagar.

Vi har även byggt kojor och gjort teaterfigurer.

År 1-3

Eleverna jobbar koncentrerat och målinriktat efter sina planeringar. Det är tyst läsning och skriva olika slags texter i svenskan, spel, glosor och uppgifter som ska lösas på engelska, matematik i form av uppställningar, symmetri, kännedom om geometriska figurer samt gemensamma mattediskussioner.

Vårt gemensamma arbete angående byggandet av ett samhälle har kommit till fasen där vi tillsammans har planerat och ritat upp hur staden ska se ut, vad som ska byggas upp och var de olika byggena ska planeras runt sjöar, skogar, vägar och annat. Efter detta fick eleverna rita egna skisser och sedan börja tillverka dem i olika material. Fantastiskt vad kreativa och duktiga eleverna är.:)

År 5-9

I år 5 lär sig eleven om Europas geografi, ett brett och stort ämne.

Flera i år 6 har jobbat vidare med sina bilduppgifter och det är havet som är tema, det ska bli spännande att se slutresultatet och kunna hänga upp bilderna i vårt klassrum. De har också lärt sig presentera sin familj på spanska. En elev har hållit en muntlig framställning om sin favoritårstid, vintern!

Vi har fått en ny elev i vår grupp och nu är de tre som går i år 7. De har jobbat flitigt med tema Sagor, reflekterat över “Flickan med svavelstickorna”, och skrivit en ny version av “Rödluvan” från vargens perspektiv. I samhällskunskap har en elev fått skriva en uppsats om rökningens skadliga effekter.

I år 8 skriver vår elev om Thailands ekosystem, om korallrev, mangrove och fladdermössgrottor.

Vår elev i år 9 har lärt sig många nya ord och begrepp genom att läsa om andra Världskriget, Kalla Kriget och Vietnamkriget.

Denna vecka är det flera elever som har skrivit prov i matematik, NO och SO.

Nästa vecka blir vi flera och det ska bli roligt att välkomna en ny elev som ska gå i år 4.

Nästa vecka

Idrott tisdag och torsdag. Alla kommer ombytta och klara i idrottskläder och gymnastikskor. Packa med er vanliga kläder som ombyte, sarong/handduk, badkläder, solkräm och vattenflaska.

På tisdag har vi idrott på stranden.

 

Ha en underbar helg, pop kan mai!

Önskar personalen på Sanuk