Skip to content

Veckobrev 41 – Hua Hin

Veckobrev 40 – Hua Hin

Bertil Svampos har varit på besök på skolan idag. Han ville se hur långt komna vi var med vårt samhälle som vi håller på att bygga upp i vårt Story line. Han frågade om vi tänkt något på vilka energikällor vi ska använda i samhället och om de är miljövänliga. Det hade vi inte tänkt på så nu har vi satt igång och forska om olika energikällor.

Som tur var hade vi skissat upp samhället och gjort skissar och ritningar av bostäderna, så vi hade hunnit en del som vi kunde visa Bertil. Vi har nu byggt hus och målat dem.

Vi har också dansat en hel del på skolan i veckan. Idrottspassen har bestått av dans. Vi har dansat Lambada, Jenka och Polka. Jenka var nog enklast, men alla danser har varit roliga att lära sig. Kanske bjuder vi upp föräldrarna på dans nästa vecka på storsamlingen.

På samlingarna har vi gjort lite olika saker. Vi har gjort en samarbetsövning, tittat på Lilla aktuellt, haft avslappning och högläsning. I tisdags fick vi lära oss handmassage. Vi fick en liten kurs av vår maid. Eleverna och barnen lärde sig fort och blev riktigt duktiga på att ge varandra massage. Så storsamlingen blev riktigt lyxig för föräldrarna då de fick massage av sina barn.

Idag ( fredag ) tände vi ljus för Thailands kung och samtalde lite om hans bortgång.

Förskolan

Eftersom det tillkommit barn till gruppen så har vi repeterat färgerna på thai. Det är svårt att komma ihåg men alla färger på thai börjar med Sii. Vi har även pratat om vilken dag de är födda på och vilken färg som är deras enligt buddismen.

Att bygga koja är kul och det har vi gjort nästan varje dag. Det är inte enkelt att få sarongerna att sitta fast i bordet men med hjälp av stora klädnypor har de nu fått in tekniken. Helst ska förskolans allt material in i kojan också men de är duktiga på att städa.

Nästa vecka flytta vi över  förskolan till andra sidan av huset för vi behöver mer utrymme nu när det kommer fler barn.

Åk 2-8

Vi har läst olika texter och analyserat dem i svenskan. De yngre barnen har tränat på att hitta information i texter och att läsa mellan raderna. De äldre har läst längre berättelser och gjort olika läsförståelseövningar. Några håller också på att läsa noveller och lär sig hur de är uppbyggda för att sedan kunna skriva egna noveller.

Berättelser skrivs också, spökhistorier, fantasy och spännande berättelser med lite action.

I historia har vår äldsta elev snart skrivit färdigt ett brev om en adelsmans upplevelse av franska revolutionen. De yngre eleverna har fokus på samhällskunskap i och med samhällsbygget i vårt Story line.

I engelskan gör de yngre eleverna gloskort som vi alla sen kan träna ord med. De äldre eleverna skriver längre texter som ska redovisas muntligt och en lyssnar på debatter för att sedan kunna delta själv i en debatt på engelska.

Nästa vecka:

På tisdag och torsdag har vi idrott som vanligt så då ska eleverna komma ombytta och klara. Packa ner vanliga kläder som ombyte och glöm ej badkläder,sarong eller handduk.

 

Njut av helgen och väl mött på måndag!

Önskar personalen på Sanuk.