Skip to content

Veckobrev 40 – Koh Lanta

Veckobrev 40 – Koh Lanta

Just nu har vi högläsning på morgonsamlingarna och vi läser Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren. Det är härligt att elever från år 1 till 9 kan lyssna på samma bok och trots den spridda åldern få ut mycket av boken.

På torsdagens storsamling tillverkade elever och föräldrar drillstavar. Pedagogerna hade förberett arbetet genom att tvätta mopedslangar under veckan och med hjälp av mopedslangar, elrör och tejp gjorde eleverna fantastiskt fina drillstavar. Drillstavarna började användas direkt och många av eleverna lärde sig nya tricks.

På fredagens morgonsamling hade vi en Grej of the day om kanelbullen, eftersom det i Sverige är Kanelbullens dag på söndag. Som en överraskning till skolkamraterna hade en av våra elever haft hemkunskap och bakat kanelbullar till oss alla. Vad gott det var!

Förskolan

Den här veckan har vi haft ”Röris” på förskolan och avslutat med bad i poolen. Härligt. I poolen leker vi ”kom alla mina barn” och ”1,2,3 röda stjärnan” lite klurigt fast mest spännande är det att leka dessa lekar i poolen. Vi fortsätter med fantasileker och denna vecka har vi lekt att batmankatten är på rymmen och vi har också lekt restaurang och café inomhus på förskolan. Vi fortsätter att prata om de olika dagarna och färgerna som hör till varje dag. Några barn har också hunnit rita vilka dagar som har vilken färg.

Åk 1-5

Denna vecka har vi startat ett gemensamt tema som eleverna i åk 1-3 kommer att arbeta med tre lektionspass i veckan fram till vecka 43. Grunden till temat är en påhittad hotellrenovering, där vi arbetar ämnesövergripande. Vid varje lektionspass får eleverna ett uppdrag att lösa kopplat till hotellet. Några av uppdragen har varit att bestämma form och utseende på hotellet (matte), placering av fönster och dörrar (matte) och diskuterat och beskrivit vilka yrken som förekommer på ett hotell (samhällskunskap och svenska). Eleverna har varit fantastiskt engagerade i arbetsuppgifterna och de har diskuterat, reflekterat och argumenterat. Det har varit många spännande diskussioner och det är en ynnest att få ta del av elevernas tankar.

Åk 6-9

Då var vi en vecka äldre och en vecka klokare. Vi har som vanligt haft en bra arbetsvecka. Flera elever har fått tillbaka bedömda arbetsuppgifter från sina Sofia distanslärare, med riktigt fina omdömen. Vad sägs om A på ett arbete om hållbar utveckling i geografi eller B (på väg mot A) på ett evolutionsarbete i biologi. Som handledare kan man inte vara annat än stolt över dessa duktiga elever, deras prestationer och deras kunskaper.
På idrotten i tisdags körde vi ett riktigt hårt pass cirkelträning, vilket gjorde att många elever hade träningsvärk i onsdags. Passet innehöll bland annat dips, mountainclimber, gående planka och knäböj. Vi kommer att köra samma övningar nästa vecka, men då som tabataintervaller. Efter det passet ska sedan eleverna få reflektera över skillnader och likheter mellan passen t.ex. vilket som var jobbigast.

Hoppas att ni får en trevlig helg önskar personalen på Sanuk