Skip to content

Veckobrev 39 – Hua Hin

Veckobrev 39 – Hua Hin

I måndags tog vi emot fler nya elever som vi välkomnade vid vår morgonsamling.

Vi fick ett oväntat besök av Cilla Lingonbär i tisdags som kom med ett uppdrag till alla barn i förskolan – år 5. Uppdraget bestod av att skapa ett hållbart och miljövänligt samhälle där alla trivs. Detta var uppstarten på vår storyline där man jobbar tematiskt med flera ämnen samtidigt.

Vi har denna vecka lyft R i Sanuks RAR-tänk; Respekt för andra. Vi pedagoger spelade upp två korta sekvenser som kan uppstå när man inte tänker sig för. Barnen fick vara med att styra när det blev fel, genom att stoppa och rätta till. Under dagen fick eleverna själva göra små dramatiseringar på ämnet och som visades på storsamlingen. Rektor berättade också om Sanuks Likabehandlingsplan.

Veckans höjdpunkt var såklart thaiboxningen. Vi fick sparra mot tre tränare. Det var kickar, slag, armbågar och knän blandat med massor av svett, skratt och glädje. Flera elever har sagt att de ska börja med thaiboxning för att det var så roligt…

Torsdagens idrott var en favorit, nämligen flaggan eller catch the flag. Det sprangs och kämpades så att svetten lackade.

Veckan avslutades med bild. I ett “Storyline” har alla nämligen en “karaktär” så förskolan och år 1-5 fick en varsin ansiktsmask som de målande.

Förskola/F-klass

Vi har bekantat oss med bokstaven K, gjort kulmålning, läst om katten Pelle Svanslös, lekt Kom alla mina kycklingar och hittat på egna k-ord.

Barnen är väldigt kreativa i den egna leken och gillar att bygga, rita och pyssla.

År 1-3

Den här veckan så har vi välkomnat fyra nya elever i klassen, roligt!

Vi har kommit igång med storylinearbetet. Fråga barnen om det fantastiska besöket av Cilla Lingonbär! Det är full fart på tankearbetet. Vi har brainstormat om hur det nya samhället ska se ut, vi skapar karaktärer som vi sedan har skrivit om och även målat på en pappmask. Allt finns uppsatt på väggarna i skolan, bara det är värt ett besök!

Förutom detta så har vi arbetat vidare med våra individuella planeringar. Det har handlat om bokstavsträning på olika sätt, engelska lekar, taluppfattning i matematiken och olika texter som har skrivits.

År 5-9

Vi är nu åtta elever i 5-9: gruppen. Vi har välkomnat tre nya elever denna vecka. Veckan startades med att vi hade gissningslekar för att lära känna varandra. Vi ställde frågor till varandra, svarade anonymt på ett antal frågor om oss och sedan fick vi gissa vem det var.

I år 5 jobbar eleven med engelskan (klocka, grammatik, uttal…). I år 6 jobbar vissa elever med deckare i svenska och bråk i matematiken medan andra övar på färger på spanska.

I år 7 har en elev sytt en kasse och påbörjat sin ´´nature morte“ i bild och den andra har förberett sig inför matematik- och NO prov! Vår enda niondeklassare har börjat forska om olika regioner i Spanien och läser om Kalla kriget. Hon bestämde sig att dessutom ta sig an sin uppgift i slöjd: att sy en klänning!

Nästa vecka

På tisdag har vi idrott, alla kommer ombytta och klara i idrottskläder och gymnastikskor. Packa med er vanliga kläder som ombyte, sarong/handduk, badkläder, solkräm och vattenflaska.

På torsdag har vi ingen idrott då vi istället har thaitema. Vi kommer att göra Pom ma lai, ett blomsterband som ger tur och lycka.

 

 

Njut av helgen så ses vi på måndag igen!

 

Önskar personalen på Sanuk