Skip to content

Veckobrev 37 – Hua Hin

Veckobrev 37 – Hua Hin

Vi började veckan i vanlig ordning med att hitta lugnet. Till vår hjälp denna gång hade vi vår Maid som visade hur man gör handmassage. Alla fick känna på att både ge och få sina händer masserade.

Efter en gemensam uppvärmning på idrotten blev det lagspel med innebandy och fotboll för skolbarnen och Röris med barnyoga för förskolan. De kämpar och tar i så att svetten rinner nerför hela kroppen. Underbart att se!

På vår storsamling utmanade vi föräldrarna med ett fruktmemory där man skulle para ihop det svenska ordet med thai och hitta rätt frukt.

Den här veckan slutade en elev i år 9 som vi avtackade i tisdags och nu på tisdag kommer det en ny tjej till år 1. Vi hälsar henne hjärtligt välkommen.

Nu har vi fått besök av löss på skolan. Som vanligt gäller det att luskamma håret noggrant så hoppas vi bli av med besöket så snart som möjligt. Det finns lusmedel att köpa på apoteken. Om ert barn har fått löss, gör en behandling och stanna hemma dagen efter, så att vi slipper spridning.

Förskola/ Förskoleklass

Vi har rimmat även denna vecka men också läst och haft bokprat om att vara ensam. Vi har jobbat med F som i fisk, tittat på “Bästa bokstaven” och haft massor av tid för både gemensamma styrda lekar och egen lek.

År 1-9

Den här veckan så har en av de äldre eleverna jobbat med att ta reda på hur ett ekosystem fungerar för fladdermöss som lever i en grotta. Sedan är tanken att han ska besöka en grotta där det lever fladdermöss och se på ekosystemet i verkligheten. Rolig uppgift!

Den äldsta eleven läser om evolutionslära, förbereder ett muntligt framförande om fotboll samt arbetar med att beräkna hypotenusan i matematiken.

Några 6:or jämför och tar reda på vad man tror på i de olika världsreligionerna. De arbetar också med biologi. Varför kan bakterier bli antibiotikaressistenta? Nästan lika svårt att stava som att ta reda på orsaken. De studeras spanska och tränas på hur man enkelt kan presentera sig både muntligt och skriftligt mm.

Två elever i år 2 och 3 arbetar med samhällskunskap och sammanfattar viktiga nyheter från TV programmet “Lilla aktuellt skola”. De berättar gärna varför polischef Dan Eliasson har hamnat i hetluften eller om orkanen Irma.  En elev i 3:an skriver en presentation om sig själv på engelska. Till sin hjälp har han lexikon.

De yngsta eleverna har spelat additionsspel, klockmemory samt arbetat vidare med sin bokstavsinlärning.

Nästa vecka

Idrott tisdag och torsdag. Alla kommer ombytta och klara till morgonsamlingen och skicka med vanliga kläder som ombyte. Glöm inte handduk eller sarong, badkläder, gymnastikskor, vattenflaska. Smörj in era barn med solkräm redan på morgonen och skicka med så det finns en extra flaska på skolan.

 

Ha en riktigt skön helg!

Önskar personalen på Sanuk