Skip to content

Veckobrev 36 – Koh Lanta

Veckobrev 36 – Koh Lanta

Denna vecka har vi varit på läsårets första thaitema. Vi åkte ut till regnskogen för att undersöka vilka växter som lever där och titta på de olika skikten i vegetationen. Spännande och vackert. Man kunde nästan höra hur allt växer, verkligen maffigt. I veckan har vi också lärt oss om thailändska djur. Innan vi åkte ut till regnskogen så sökte vi fakta om djur och hoppades på att få se en del. Vi såg, fladdermöss, en skorpion, ödlor, fiskar, spindlar, krabbor, en kräfta, eremiter, fjärilar och elefanter. Vi hörde många djur som lät samtidigt likt en symfoni. På torsdagens storsamling visade eleverna sina kunskaper om regnskogen genom att göra en frågesport. Föräldrarna fick svara på frågorna och det de inte kunde då kan de nu efteråt.

Skolår 4-5

Den här veckan blev det mycket regnskog på schemat. Vi följde upp regnskogsbesöket med att forska om det vi sett, hört och även känt lukten av. Eleverna redovisade sitt arbete genom att bjuda föräldrarna på en trevlig frågestund på vår torsdagssamling. Alla lärde sig på det viset nya saker. Eleverna har även arbetat med geografi ” Hur började allt?” Vi har redan haft många intressanta samtal runt den frågan. Så var det äntligen dags för terminens första högläsningsbok. Det blev ”Sorgfjäril” av Ingelin Angerborn och den är redan spännande. Bilduppgiften den här veckan var att fortsätta måla omgivningen runt en liten bild. Det är många nyanser som ska blandas till.

Skolår 6-9

Vi har arbetat med en massa olika ämnen och fått mycket gjort. Både åk 6 och 8 har arbetat med samhällskunskap – demokrati. ”Varför får inte barn vara med och rösta” är en av frågeställnigarna som vuxit fram ”Det skulle vara bra med ett barnparti som sitter med i riksdagen och diskuterar frågor som gäller barn”. Åk 7 har arbetat med teknikens historia och  utveckling samt de fem stora ”maskinerna”. Det teoretiska arbetat har varvats med praktiska ämnen också. Åk 8 har gjort porträtt av silkespapper och åk 6 har arbetat med grundfärgerna och geometriska former.

Nästa vecka

På tisdag och torsdag har vi friidrott. Ta med er gymnastikskor dessa dagar. Glöm ej vattenflaska, badkläder, sarong/handduk de dagar vi har idrott och vattenflaska varje dag.

 

Trevlig helg!

Ses igen nästa vecka!

Önskar personalen på Sanuk!