Skip to content

Veckobrev 36 – Hua Hin

Veckobrev 36 – Hua Hin

Vi har hunnit med en massa kul i veckan och så har en ny elev och pedagog börjat. I måndags så presenterade vi oss för varandra och berättade om Sanuk. Vi tränade på att räkna på thai, veckodagarna och färgerna. Alla dagar har en färg och måndag har alltså gul färg. Kungen här i Thailand är född på en måndag så hans färg är gul.

På idrotten i tisdags åkte vi ner till stranden och hade styrka. Vi började med attt jogga och hade styrkestopp. Det är roligt att träna tillsammans, det blev ett fint samarbete. Dock lite träningsvärk dagarna efter. Efter idrottspasset tog vi ett dopp i havet. På torsdagen hade vi bollspel, vi spelade pingis och badminton. Vi tränade också på att kasta ärtpåsar till varandra. På sex personer lyckades vi ha fyra påsar I luften.

På storsamlingen utmande vi föräldrarna i ärtpåskastning. De tyckte att det var lite svårt och behöver nog träna lite mer. Eleverna hade ju tjuvtränat innan utmaningen. Vi tränade också på Sanuksången. Den kan ni alla lyssna på hemma, den ligger på vår hemsidan.

Åk 2-8

Eleverna har kommit till slutet av det första kapitlet i matematikböckerna, så de har repeterat och några har gjort prov.

Nästa vecka ska vi på tempelbesök och därför har vi läst och pratat en del om buddhismen. Vi har pratat om hur det ser ut i ett tempel och hur vi ska göra när vi är där. Samsara, karma och Nirvana är några nya ord eleverna har lärt sig. Vi har också läst berättelsen om hur Siddharta blev Buddha.

Några av de äldre eleverna har också börjat arbeta med historia. Åk 7 har läst om medeltiden och hur det gick till när Norge blev kristet. Åk 8 har börjat läsa om den industriella revolutionen.

I engelskan har det skrivits sammanfattningar och spelats spel. .

I svenskan och på norsk har några jobbat med läsförståelseövningar och läst en hel del. Några har skrivit tidningstexter och sammanfattningar. Andra har börjat öva på att ta ut viktiga ord och stödord inför muntliga redovisningar. I dag ( fredag ) hade vi bild. Vi lärde oss vad mandala är för något och skapade sedan egna fina madala.

Nästa vecka:

Vi ska på tempelbesök på tisdag och då uteblir idrotten. Vi blir hämtade från skolan klockan 09.00. Vi får inte bära orange färg på kläderna då det är munkarnas färg. Alla har på sig sina skoltröjor, vi ska ej visa axlarna och flickorna ska ej visa knäna, ha lång kjol eller långa byxor. Ni kan packa ner lite svalare kläder i skolväskorna för ombyte. På torsdag har vi idrott som vanligt så då ska eleverna komma ombytta och klara. Packa ner vanliga kläder som ombyte och glöm ej badkläder, sarong eller handduk.

 

 

Hoppas ni alla får en riktigt fin helg!

 

Önskar personalen på Sanuk.