Skip to content

Veckobrev 34 – Koh Lanta

Veckobrev 34 – Koh Lanta

I måndags var det äntligen dags för skolstart! Vi samlades till en början i vår härliga sala och hälsade barn och föräldrar välkomna. Salan pyntad med ballonger och färska blommor kom riktigt till sin rätt när det äntligen kom elever till skolan efter vårt långa sommarlov. Rektor Eva och lärarna presenterade sig kort, varpå det dags för föräldrarna att följa med rektorerna på ett informationsmöte. Eleverna stannade kvar med pedagogerna och gjorde flera olika lekar för att lära sig varandras namn. Oj vad det är pirrigt i början, men så spännande att träffa nya kompisar. Vår nya bambuklädda matsal stod färdig första dagen och har blivit en mysig oas för samtal, spel och pingis.

Morgonsamlingarna
Vi börjar varje skoldag med en gemensam samling i salan. Samlingarna bidrar till en fin start på dagen och skapar trygghet och gemenskap på skolan. Skolans andra dag började med en morgonsamling om Ramadan Vi har fortsatt med olika namnlekar för att lära oss varandras namn, samarbetsövningar och lärt oss lite thai. Vi har övat på att hälsa, några färger och veckodagarna.Vi har även börjat med veckanskompis där vi får veta mer om två nya kompisar.

Thailandstema
I tisdags efter att vi ätit god lunch samlades vi med vattenflaskor och fick åka med Eik i skolskjutsen. Målet på resan var elefantvägen och elefantridning. Tre och tre fick vi klättra upp på elefanterna och rida iväg rakt in i djungeln. Det var spännande och lite läskigt att se allt uppifrån. Det var en guppig väg som elefanterna tog in bland träden över små bäckar och nerfallna träd. Elefantskötarna var hjälpsamma och visade oss termitbon, fjärilar, sländor och gummiträd. Efter ridturen fick de som ville mata elefanterna med bananer. Elefanterna tog bananen med snabeln och kastade in den i munnen. Vilken rivstart på skolåret och thaitemat.

Idrott
Idrottslektionerna är tisdagar och torsdagar för samtliga elever. Det är bra om de kommer ombytta och klara till skolan. Eftersom vi avslutar lektionerna med poolbad, kan de ha badkläderna på sig under idrottskläderna. Kom ihåg att påminna barnen om att ta med sig vattenflaska och sarong/handduk också. Vi kommer att ha friidrott på idrotten några veckor framöver.

Sjukanmälan
Om era barn blir sjuka eller ej kommer till skolan, skicka ett sms (eller ring) till oss på morgonen så att vi vet.

Skolans telefonnummer: 08 44437566

Förskolans telefonnummer: 08 728 498 77

Hemsidan
Gå gärna ut på hemsida www.svenskaskolanthailand.se då och då för att titta på nya bilder. Vi uppdaterar bildarkivet regelbundet.

Till sist vill vi önska er alla en riktigt trevlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk