Veckobrev 34 – Hua Hin

Efter ett skönt sommarlov har vi nu startat upp skolan igen. Pirriga och lite nervösa elever dök upp här i måndags. För att lära känna varandra så har vi lekt lite lekar på samlingarna. Vi har gjort dansstopp och kört kortleksleken som innebär att när man hör vilket kort man har så flyttar man ett steg till vänster. Sitter någon bredvid en så sätter man sig i dens knä. Först till sin plats där man satt från början vinner. Vi har också haft “veckans kompis”. En elev blir intervjuad och de andra lyssnar. Några dagar senare har vi då ett kompisquiz om kompisen. Så det gäller att lyssna noga. Har man alla rätt vinner man ett pris. Bra träning att lyssna intresserat men också en härlig känsla att få vara i fokus.

Vi har hunnit med en hel del. På idrotten har vi haft tabata, fotboll och vattenpolo. På rasterna har det lekts och pysslats lite inomhus men det är inte svårt att få ut alla om det är vattenkrig på gång. Vi har lärt oss varandras namn och lärt känna varandra. Vi har tittat på nyheter och pratat lite om vad vi såg. Det blev mest OS- prat.

Thaitema har vi också haft. Vår maid lärde oss att göra blommor av sugrör. Det blev otroligt fina.

Åk 2-8

I veckan har vi alla arbetat med samhällskunskap utifrån sin nivå. Vi har läst, skrivit och samtalat om samhället och främst om sin egen familj och vänner. Vilka man hör ihop med och hur vi är och vill vara mot varandra. Lite lagar och regler. Vem som bestämmer etc.

De yngsta eleverna har satt igång med läsförståelse av olika slag och skrivit hemliga meddelanden till varandra, i svenskan.

Engelska tränar vi på varje dag här i Thailand men vi arbetar förstås med det i skolan också. De yngsta eleverna har övat på engleska ord tillsammans med hjälp av bilder och text som ska paras ihop. Glosor har en del redan börjat öva. De äldsta eleverna har intervjuat varandra och skrivit ner svaren och satt igång och jobbat med sina engelskaböcker.

Alla elever oavsett ålder har arbetat med “Tal” i matemtatiken. Gruppen är verkligen en matematikgrupp, alla tycker att det är roligt.

Nästa vecka:

Vi har idrott på tisdag och torsdag. Alla kommer ombytta och klara på morgonen och har med sig vanliga kläder som ombyte. Ha med badkläder och handduk eller sarong. På tisdag ska vi ha thaiboxning på idrotten. Vi blir hämntade av en tuk tuk 08.30, direkt när vi börjar. Vi ska ha thaiboxningen på ett thaiboxningsgym, med riktiga Muay thai tränare.

 

 

Ha en fin helg, väl mött nästa vecka!

 

Önskar personalen på Sanuk.