Veckobrev 3 – Hua Hin

Nu börjar vi känna varandra ordentligt och namnen börjar sitta. Vi har gjort många namnlekar, samarbetslekar och haft massage för att få ihop grupperna. På morgonsamlingarna har vi växlat med att vara alla tillsammans och uppdelade på två sidor. Allt beroende på vad vi gjort och vad syftet varit med övningarna.

Thaitemat för veckan har varit Buddhismen. Vi har fått ta del av berättelsen
om hur Siddharta blev Buddha samt hur en munkinvigning går till. De ”nya” barnen har varit på tempelbesök.

Vi har spelat bingo med thailändska siffror och de barn som gått en längre tid har börjat med thaikurs två där man lärt sig att räkna upp till tusen.

På idrotten har vi lekt fisksoppan och catch the flag. Så spännande att se hur stor betydelse samarbete har i en lek. Vi var blandade grupper så stora och små var tillsammans vilket är så fantastiskt med Sanuk!

Vi har haft brandövning med barnen så att de och vi vet hur vi går tillväga vid en eventuell brand.

De yngre barnen har bild tillsammans på fredagar. Den här veckan var temat gult och i grupper fick barnen göra Sanuksolar. Samarbete, fantasi och kreativitet är ord som beskriver deras arbete.

Förskolan/Förskoleklass                                                    

Vi har tittat på Bokstavslandet om bokstäverna V och Ä. Därefter arbetade barnen i sina olika bokstavsböcker.

Vi har gjort olika bokstavslekar bla ett skepp kommer lastat. Lite klurigt att hitta på saker på en del bokstäver.

Tillsammans med förskolan gjorde vi experimentet med Russinhissen. Vad händer med ett russin om man släpper ner det i vanligt vatten? Vad händer med ett russin om man släpper ner det i bubbelvatten? Fråga era barn vad som hände!

Varje vecka tränar vi lite extra på en färg på thailändska. Denna vecka har vi tränat på Sii luang – gul.

Åk 1-4                                                                                                                                                    

Alla har kommit igång med sina planeringar och tar ett stort eget ansvar. Vi har haft genomgång i hur man skriver en tankekarta och faktatext samt diskuterat vad det är för skillnad på en skönlitterär text och en faktatext. En del elever skriver berättelser och tränar på att skriva med en röd tråd.

De yngre har haft engelska tillsammans med förskoleklassen. Frågar gärna barnen ”How are you?” De äldre har arbetat med mat. Några elever har arbetat inom ämnet religion, inte bara med buddhism utan även kristendom och judendom.

Vi har haft ”Grej of the day” tillsammans vid två tillfällen. Den här veckan var det Donald Trump och mammuten.

Åk 4-8                                                                                                                                            

Grupperna är i gång och jobbar jättebra med sina planeringar. Förra veckan tittade vi på Lilla Aktuellt. Vid diskussionen efteråt fanns det en del undringar kring Donald Trumps tankar om att bygga en mur mot Mexiko.

Övrigt

Skolans telefonnummer: 063 584 6254

På tisdag kommer alla elever som går i årskurs 4 och uppåt att starta skoldagen på konstgräset på soi 94. Vi vill att ni lämnar eleverna där på morgonen. Det kommer att vara vuxna på plats från kl. 8.20. Vi kommer att ha idrott till kl. 10.00 och därefter går det bussar tillbaka till skolan. Barnen får karta på var planen ligger med sig hem på måndag. De yngre eleverna har idrott på skolan som vanligt.

Välkomna på storsamlingen på torsdag morgon kl. 8.30.

Ha en skön helg!

Pedagogerna på Sanuk