Skip to content

Veckobrev 21 – Hua Hin

Veckobrev 21 – Hua Hin

Tänk att vi närmar oss slutet av detta fantastiska läsår! Dags för den sista avslappningen, den sista kortleksleken, sista mattepasset osv. Alla har jobbat hårt och börjar se fram emot ett välförtjänt sommarlov. Vi fick en skön idrott på stranden i tisdags med brännboll i behagligt molnigt väder.

Vi passade på att ta ett dopp i havet innan vi tog tuktuk tillbaka till skolan. Alla elever fick vara med och lämna förslag till terminens sista idrottspass på torsdagen och de aktiviteter som röstades fram var Flaggan, en riktig favorit. En ny lek för oss röstades också fram, nämligen 15, en typ av kurragömma.

År 1-5 har under några veckor jobbat med vikingatiden, medeltiden, vasatiden och stormaktstiden. Detta redovisades under vår storsamling i form av dockteater och en vernissage med presentationer av ritningar av tidsmaskiner, kläder från tiden och tankar om fotosyntes, kretslopp och historiska händelser. Alla var lite pirriga men skötte sina uppdrag perfekt!

Veckan avslutades med pooldisco!

Förskola/Förskoleklass

Vi har haft 2 praoelever från år 6 hos oss denna vecka. Mycket uppskattat av främst de yngre barnen. Vi har bla provat på sockermålning, smakat på och ritat av spännande thailändska frukter såsom mankut, chompoo och farang.

År 1-3

Vi avslutade veckan med att eleverna i grupper stolt redovisade sin historiska period i form av en dockteater inför föräldrarna. De hade tillsammans skrivit sitt manus, gjort dockor samt rekvisita och sedan övat in replikerna! Ett fantastiskt roligt och lärorikt arbete. Så mycket av veckans arbete har varit att förbereda redovisningen. Eleverna har ändå hunnit med en del annat som att se på nyheter med efterföljande diskussion, individuell läsning, problemlösning och engelsk grammatik.

År 3-9

År 6, som går på Sofia Distans, har hunnit färdiga med hela sin årsplanering så de har hjälpt till i förskoleklassen och på förskolan. De yngsta eleverna år 3-5 har arbetat med bråk, decimaltal, geometri och blandade tal med division och multiplikation i matematiken. I svenska har de skrivit berättelser om stormaktstiden och textförbättrat tillsammans och en hel del läsförståelse. Grammatik i engelska har de också arbetat med och börjat skriva lite längre texter.

De äldsta eleverna har jobbat på intensivt med sina sista arbeten. Vår åk 7:a har gjort en modell i tekniken, matematikprov på hela kursen och jobbar med syror och baser i kemi. Vår åk 9:a har planerat en måltid för en elitidrottare, som ska tillagas hemma ikväll och avslutat ett stort arbete i kemi om kretsloppen.

Nästa vecka

Idrott:

Tisdag: Ingen idrott- thaitema istället

Torsdag: Ingen idrott – längre föräldrafika/avslutning

Thaitema

Tisdag: Vi kommer att åka iväg till en grotta och titta på fladdermöss och besöka en ananasodling. Ta gärna med en ficklampa om ni har!

Ha en riktigt fin helg och väl mött på måndag!

 

Önskar personalen på Sanuk