Skip to content

Veckobrev 21 – Koh Lanta

Veckobrev 21 – Koh Lanta

Vår näst sista vecka på detta läsår har bestått av många avtackningar, farväl och kramar. Vi ville göra en sista utflykt tillsammans så vi tog en heldag till Krabi. Vi åkte till Tigertemplet först. För att komma upp till den vackra utkiksplatsen ovanför templet så behövde vi gå upp 1 237 trappsteg i en brant trappa.

Några vekade, en del kände sig lite rädda på grund av höjden…men alla kom upp. Vilka kämpar vi har på skolan. Eleverna och barnen hejade på varandra till det sista trappsteget. Efter vi njutit av den vackra utsikten så gick vi ner och in i templet. Där blev vi välsignade och fick lyckoarmband. Vi avslutade dagen med ett dopp i en varm källa. Underbar och härlig dag som gav oss många skratt men även mycket svett och träningsvärk.

Förskola, förskoleklass och barnklubb
Vi upptäckte ett dött djur som var full av myror. Myror är ju väldigt små och det är svårt att se hur de ser ut. Sedan är de inte stilla så länge, de rör på sig hela tiden. Vi letade reda på en bok om myror och lärde oss myrans uppbyggnad och vad de har för uppgift i naturen. Alla djur har en viktig roll och vi måste visa både dem och naturen respekt. Vi avslutade veckan med att titta på den gamla men fortfarande tänkvärda filmen “Dunderklumpen”.

Skolår 1-3
Nu är vi klara med vårt dikttema. Det är helt otroligt hur många fina texter och illustrationer som eleverna har skrivit. Jag är djupt imponerad. Sammanfattningsvis har vi under detta arbete läst och analyserat olika slags texte, i huvudsak dikter och prosa. Eleverna har skapat texter där texten och bilden samspelat. Eleverna har textbearbetat sina alster och haft muntliga presentationer där de också har haft sina illustrationer till hjälp. Ett toppenarbete för oss alla!

Tisdagens idrott hade vi tillsammans med elever och pedagoger från Lilla svenska skolan. Vi spelade brännboll på stranden och tog avslutningsvis ett dopp i havet. Barn och vuxna hade en  trevlig och rolig stund tillsammans.

Skolår 3-5
Den här veckan har några elever arbetat med Lag och rätt. De har redovisat för övriga elever och vi har fått följa ett brott från att det begås till att straffet är avtjänat. Vi har även diskuterat hur anhöriga påverkas. Vi har haft fonetik på engelskan och alla har fått chansen att visa vad de lärt sig under året. Vi avslutade veckan med att färdigställa våra Thailandsböcker och det blev många glada minnen. Nu är det slutspurten och vi jobbar fortfarande på med full fart.

Skolår 6-9
Fokus har framförallt varit kemi- olika experiment har gjorts med syror och baser. Övergödning av sjöar och olika miljöfrågor har även diskuterats.  Det har varit mycket intressant att jämföra hur man tar hand om miljön i Thailand med hur man gör i Sverige.  Vi har kommit långt i Sverige gällande miljöfrågor och har mycket att lära befolkningen i Thailand. Flera av eleverna har reagerat på att kol som energikälla kanske kommer att användas på Koh Lanta och att flera av ö-borna har protesterat mot detta.  Spännande och viktiga frågor att arbeta vidare med.

Ha en skön helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Önskar Personalen på Sanuk