Veckobrev 20 – Koh Lanta

Nästsista veckan på läsåret och den har vi fyllt med massa roliga saker. Bl.a. massage, idrott på stranden, nyhetsfrågor och framför allt vår skolresa! I tisdags packade vi in elever, pedagoger, en del föräldrar och matsäckar i minibussar och begav oss till Krabi. Vårt första stopp var vid Tiger Cave Temple. 1237 trappsteg skulle ta oss upp till toppen av ett högt berg och till den gyllene Buddhan. Det var en svettig och ganska krävande klättring men belöningen var stor. Vilken lycka att klara det, att komma upp till toppen där utsikten var fantastisk- vi såg ända bort till havet och att få se Buddhan på nära håll. På ganska trötta och skakiga ben tog vi oss sedan ner och fick en ny belöning, denna gång i form av en glass. Sedan gick vi in i det otroligt vackra och speciella templet som finns inne i en grotta där det en gång i tiden har bott tigrar. Vi fick välsignat vatten skvätt på oss av munkarna och alla fick även varsitt armband. Därefter var det dags att åka vidare till resans nästa stopp- Emerald Pool. Där åt vi först vår lunch för att sedan promenera ungefär en kilometer i regnskogen för att komma fram till Emerald Pool som är en naturlig sötvattensjö. Där badade vi en lång stund i det svalkande vattnet innan det var dags att vända tillbaka till Koh Lanta. Vi var ett gäng trötta men mycket nöjda Sanukare som kom tillbaka till skolan sent på eftermiddagen.

Förskolan

Den här veckan har vi varit och lekt på den öde Klong dao stranden. Det finns massor med snäckor som vi använder till leken. Både till dekoration till sandskapelser vi byggt och till betalning för kladdkakor. En annan lek som barnen tycker mycket om just nu är Diadalos från tv programmet Labyrint.

År 1-3

Vi har avslutat vårt tema om forntiden som vi har arbetat med under ett par veckor. Vi har lärt oss om stenåldern, bronsåldern och järnåldern och det har varit så spännande och roligt.

År 4-6

Vi tränar på kartor, såväl Sveriges som Nordens. Det är inte helt enkelt att placera ut alla Sveriges 25 landskap! Eleverna har haft kartprov och det gick jättebra. Vi arbetar även med biologi och fördjupar våra kunskaper inom fotosyntes och näringskedjor. Vår högläsningsbok är Zombiefeber och den är mycket spännande.

År 7-9

Vi fortsätter att arbeta med teknik för att få den kursen klar. Vi har arbetat med gamla nationella prov i no och so för att se att man har de nödvändiga kunskaperna med sig.

Hoppas att ni får en fin helg önskar personalen på Sanuk